Toppen mot botten i Grupp J av EM-kvalet. På Stadio Olimpico i Rom tycker jag det mesta talar för en komfortabel hemmaseger.

Senaste mötet:
Grekland - Italien 0-3

Efter fiaskot mot Sverige på San Siro har Gli Azzurri växlat upp och Roberto Mancinis landslag ser onekligen väldigt intressant ut. Italien har en spännande generation på gång och Mancinis gäng har vunnit samtliga sex EM-kvalmatcher så här långt. Löser italienarna en seger mot grekerna den här kvällen kan Mancini boka EM-biljetterna.

Italien har flera formstarka spelare i truppen, inte minst offensivt i form av spelare som Chiesa, Belotti och Immobile. Den sistnämnda toppar faktiskt skytteligan i Serie A med sina sju fullträffar i ligaspelet.

Helt annat läge är det hos grekerna. Europamästarna från 2004 har skämt ut sig i det här EM-kvalet och Grekland såg heller inte speciellt bra ut under Nations League förra året. Grekerna tappade sensationellt poäng mot Liechtenstein i den förra omgången framför omkring 3000 åskådare i Aten.

Inför den här samlingen har förbundskaptenen John van't Schip valt att peta i stort sett alla stora namn. Varken Mitroglou, Sokratis eller Manolas finns med i truppen. Istället har Schip valt att satsa på yngre och mer okända namn. En av få spelare som är hyfsat etablerad är 25-åringen Kostas Stafylidis (26 landskamper) som till vardags spelare i Hoffenheim.

Ett motiverat och formstarkt Italien ska givetvis lösa detta, med ett par bollar dessutom. Inte minst med tanke på att varken Sokratis eller Manolas finns med i grekernas mittlås.

Italien över 2,5 mål blir därför spelet till 2,15 hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard .

/F0rza

This is the stats tab
This is the post tip