Två jämnt rankade lag ställs emot varandra i den här åttondelen. Segraren möter segraren mellan Nederländerna och Japan som avgörs senare på kvällen.

Vägen till åttondelen

Italien - Australien 2-1
Italien - Jamaica 5-0
Italien - Brasilien 0-1

Senaste elva: Giuliani - Guagni, Gama, Linari, Bartoli - Galli, Giugliano, Cernoia - Giacinti, Girelli, Bonansea

Kina - Tyskland 0-1
Kina - Sydafrika 0-1
Kina - Spanien 0-0

Senaste elva: Peng - Han, Wu, Lin, Liu - Li, Zhang, Wang, Gu - Wang, Wang

Världsranking
Italien 15
Kina 16

Kina mot Italien känns för mig som en match med mycket spel centralt i banan.
Italien inledde med att överraskande slå Australien, köra över Jamaica och förlora knappt mot Brasilien. Det ska dock sägas att Italien redan var vidare och brassarna behövde vinna. Nu är det vinna eller försvinna som gäller mot Kina. En gammal stornation som inte riktigt känns att räkna med längre. Tog sig vidare som grupptrea med fyra poäng. Detta efter knapp torsk mot Tyskland, knappt seger mot Sydafrika och kryss mot Spanien mållöst. Det visar ändå på en defensiv stabilitet. Tyskland är en av favoriterna och Spanien är inget dåligt lag.

Italien är en nation på väg framåt men det är inga spelare som har rutin från dessa sammanhang. Kvartsfinal 1991 är nationens bästa VM någonsin, det var ju ett tag sen. Jag tror på en matchbild mellan två lag som vill hålla mycket i bollen och där det försvarande laget fokuserar på att ligga på rätt sida. Kina har lite mer erfarenhet från dessa sammanhang, samtidigt känns laget trubbigt i offensiven och gör sällan mycket mål. Italienskorna kommer ha stor respekt för Kina och jag kan se detta bli en målsnål historia.

SPELTIPS
Jag spelar under 2 mål asian till 1.89 hos Unibet (2/5 units). Pengarna åter vid exakt två mål.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip