EM-mästarna Italien har hamnat lite i trubben när det gäller VM i Qatar. Dock har de en lämlig uppgift i VM-kvalet när de på Stadio Renzo Barbera i Palermo ska ta sig an Nordmakedonien. Ingenting talar för att gästarna ska ha någonting att sätta emot. Vinnaren får möta Portugal eller Turkiet i finalen av kvalet. Det är där som det kan bli ett stort bekymmer. Innan finalen, som spelas den 29 mars 2022, ska italienarna på hemmamark sätta skräck i motståndarna och sopa mattan med Nordmakedonien.

Förbundskaptenen Roberto Mancini, som vann EM på Wembley i finalen mot England, har stor press på sig. I VM-kvalet blev Italien obesegrat. Dock vann de bara hälften av åtta landskamper. Så Schweiz gick om dem och tog första platsen. Försvaret har fortsatt hålla världsklass med bara två insläppta mål under tiden. Joao Pedro, Luiz Felipe och Mattia Zaccagni har kallats in som nya namn. Dock väntas det gamla gardet få leda - där Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini är tveksamma till start.

Italiens bredd är ändå stor med stora stjärnor på samtliga positioner. Värre är det för lilla landet Nordmakedonien, som har två stora avbräck på Eljif Elmas och Tihomir Kostadinov. Båda mittfältarna är avstängda. Samt att anfallarna Adis Jahovic och Goran Pandev är borta. Därmed är Nordmakedonien, som gjorde ett bra VM-kval och kom tvåa bakom Tyskland, rejält försvagat. Som om uppgiften inte var blytung redan har inte förbundskaptenen Blagoja Milevski fullgoda ersättare till dessa avbräck.

Jag spänner bågen lite extra och spelar på att Italien vinner landskampen bekvämt med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Italien - Nordmakedonien:
1 asian -1,5 (samma som Italien -1,5 mål) - odds 1.60 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Alessandro Florenzi, Alessandro Bastoni, Gianluca Mancini, Emerson Palmieri, Jorginho, Nicolo Barella, Marco Verratti, Domenico Berardi, Ciro Immobile & Lorenzo Insigne.

Preliminär startelva - Nordmakedonien:
Stole Dimitrievski, Stefan Ristovski, Darko Velkovski, Visar Musliu, Ezgjan Alioski, Boban Nikolov, Arijan Ademi, Enis Bardhi, Darko Churlinov, Milan Ristovski & Aleksandar Trajkovski.
---

TV: VM-kval och jackpot på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip