Toppmöte i grupp C i VM-kvalet där EM-mästarna Italien tar emot Schweiz på Roms Olympiastadion. Med två omgångar kvar av VM-kvalet har båda lagen 14 poäng. Båda nationerna är obesegrade. Italien har dock en bättre målskillnad, med bara ett insläppt mål. Första platsen i tabellen ger som bekant en direkt biljett till VM - så båda nationerna har allt att spela för. Italien är flera nummer större. Då gästerna dessutom är hårt skadedrabbade talar i princip allting för att vi ska få se en enkel seger för Italien.

UEFA Nations League blev ingen lyckad historia för Italien, som slogs ut i semin mot Spanien. Dock blev det en tredjeplats, efter att de senare Belgien med 2 - 1 i bronsmatchen. Efter att ha vunnit EM har Italien fått lite grus i maskineriet. Det har blivit två raka kryssmatcher mot Bulgarien och Schweiz innan det blev en förlösande 5 - 0 seger senast mot Litauen. I den sista omgången väntar ett bortamöte mot Nordirland. Förbundskaptenen Roberto Mancici har avbräck på skadade Nicolo Zaniolo och Lorenzo Pellegrini. Vidare har han valt att inte ta ut Marco Verratti och Ciro Immobile - något som givetvis har förvånat många.

Mittbacksgeneralen Leonardo Bonucci är tillbaka efter avstängning.

Schweiz har gjort det riktigt bra i VM-kvalet. Precis som Italien har de fyra segrar och två oavgjorda landskamper. Bakom sig har de två imponerande segrar över Nordirland med 2 - 0 och Litauen med 4 - 0. I den sista omgången väntar Bulgarien på hemmamark. Dock får Schweiz klara sig utan en massa stjärnor. Nico Elvedi, Steven Zuber, Breel Embolo, Gregor Kobel, Christian Fassnacht, Granit Xhaka och Haris Seferovic är frånvarande i truppen. I vanliga fall hade Schweiz varit mer än kapabla till att kriga om poängen. Dock med alla dessa avbräck blir det oerhört tufft att åka hem med några som helst poäng i behåll.

Jag krånglar inte till det. Ettan är sund. Därmed lägger jag ett spel på att Italien tar alla tre poäng i landskampen mot Schweiz.

Speltips Italien - Schweiz:
1. Odds 1.65 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Leonardo Bonucci, Francesco Acerbi, Emerson, Nicolo Barella, Jorginho, Manuel Locatelli, Federico Chiesa, Andrea Belotti & Lorenzo Insigne.

Bekräftad startelva - Schweiz:
Yann Sommer, Silvan Widmer, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Remo Freuler, Ruben Vargas, Denis Zakaria, Renato Steffen, Xherdan Shaqiri & Noah Okafor.
---

This is the stats tab
This is the post tip