På Stadio Olimpico i Rom kommer stormakten Italien att spela sina samtliga tre gruppspelsmatcher i EM. Innan dess ska de avsluta sina förberedelser på Renato Dall'Ara i Bologna när Tjeckien gästar dem i en vänskapsmatch. Med sex raka segrar i ryggen, i alla tävlingar, har Gli azzurri hittat en fin form som gör dem till en titelutmanare. De har allt som krävs för att gå riktigt långt. Även om mötet mot Tjeckien är en uppvärmningsmatch kommer Italien vilja behålla sin segersvit ända in i mästerskapet.

Ihop med Belgien är Italien det landslaget som har imponerat mest i EM kvalet. Italien har vunnit sina samtliga tio kvalmatcher med 37-4 i målskillnad. Roberto Mancini har ett fantastiskt lag som spelar en trevlig och offensiv fotboll, samtidigt som de är starka i försvaret också. I VM-kvalet har Italien tagit tre raka 2 - 0 segrar över Nordirland, Bulgarien och Litauen och fortsatte att hålla nollan när de förra veckan besegrade San Marino med innebandysiffrorna 7 - 0. Italien har ett svårstoppat landslag.

Tjeckien är själva starka och har kvalat in till EM genom att komma på en andra plats i gruppen, bakom England. Dock så blev det 3 förluster på 8 matcher i kvalet, med för många insläppta mål för att kunna utmana de bättre lagen. Bortaspelet har inte heller imponerat så värst, där de senast förlorade i VM-kvalet i Wales. Innan dess lyckades Tjeckien kriga till sig ett 1 - 1 resultat hemma mot Belgien och det ska de ha all eloge för. Efter denna vänskapsmatch ska Tjeckien även möta Albanien innan EM.

Sedan Roberto Mancini tog över det italienska landslaget i maj 2018 har han lyckats resultatmässigt bättre än någon annan förbundskapten. De flesta av hans 28 matcher som förbundskapten har han lyckats vinna och målskillnaden på 28 matcher har varit 67 framåt och bara 14 insläppta baljor. Även om Italien skulle rotera i startelvan har de så pass skickliga spelare i truppen att de ändå inte ska ha några bekymmer med att slå tjeckerna. Därmed lägger jag ett spel på sjunde raka Italien seger.

Speltips Italien - Tjeckien:
1 - odds 1.70 hos Nordicbet & Betsson .

---
Bekräftad startelva - Italien:
Gianluigi Donnarumma, Alessandro Florenzi, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Nicolo Barella, Jorginho, Manuel Locatelli, Domenico Berardi, Ciro Immobile & Lorenzo Insigne.

Bekräftad startelva - Tjeckien:
Jiri Pavlenka, Jan Boril, Ondrej Celustka, Jakub Brabec, Vladimir Coufal, Vladimir Darida, Alex Kral, Jakub Jankto, Antonin Barak, Lukas Masopust & Michael Krmencik.
---

This is the stats tab
This is the post tip