Stadio Renato Dall'Ara välkomnar Italien och Turkiet till träningsmatch inför EM/speltips/">EM 2024. Här är mitt speltips. 

Uppsnack & rekar (Grupp A)

Det italienska träningslägret besöktes av legendarerna Baggio, Totti och Del Piero här om dagen som alla höll tal om vad som är viktigt när man representerar Italien och hur man når framgångar. Det kan vara inspiration som behövs inför EM med tanke på att det italienska landslaget definitivt har sett mer stjärnspäckat ut än denna upplaga. 
Men den regerande mästaren ska absolut inte underskattas tycker jag. Det finns en rad spännande namn även om många veteraner som Bonucci, Chellini mfl inte längre är en del av Gli Azzurris kamp om mästerskapen. 

Att förutspå Spallettis startelva i EM-premiären mot Albanien (Spanien och Kroatien väntar sedan i dödens grupp) är svårt. Ett av få säkra kort är väl innermittfältsparet med Barella och Jorginho som fortsatt håller hög nivå. En spelare som många är nyfikna på är Atalantas succéman Scamacca. Han saknade dock på måndagens träning liksom Barella. Målvaktsstjärnan Donnarumma har bindeln på sin arm numera då Ciro Immobiles svaga säsong spelade bort honom från laget. 

De ser starkare ut

Italy possible starting lineup (Sportsmole):

Donnarumma; Darmian, Buongiorno, Bastoni; Cambiaso, Barella, Jorginho, Dimarco; Pellegrini, Raspadori; Retegui

Turkey possible starting lineup:

Cakir; Celik, Demiral, Ayhan, Ozkacar; Calhanoglu, Ozcan; Akgun, Guler, Yildiz; Unal

Turkiet saknar sin försvarsduo Soyuncu och Yilmaz pga skada och så även anfallaren Chengiz Under. Inter-stjärnan Calhanoglu är Mr X även i det turkiska landslagetr och han blir viktig för Spallettis killar att hålla koll på. Det här är en vänskapsmatch som sätter tonen på formen inför EM och även om det kommer fler träningsmatcher för bägge så håller jag Italien som fav här. Dels för att det är hemmaplan men också den spel- och resultatmässiga trenden innan den här samlingen. 

Italien slog Venezuela med 2-1 och Ecuador med 2-0 medan Turkiet föll med 0-1 mot ett svårspelat Ungern och med 1-6 (!) mot Österrike. 

SPELTIPS

Jag spelar en Betbuilder med Italien att vinna och under 4.5 mål till 1.92 hos Hajper (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip