Regerande Europamästarna Italien bygger om och bygger nytt efter VM-kvalfiaskot och tar nu emot Hansi Flicks Tyskland i Nations League.

Italien:

Det har onekligen varit en virvlande tolvmånadersperiod för Gli Azzurri. Förra sommaren var Roberto Mancini hyllad när hans charmiga, välspelande Italien gick hela vägen och vann EM. Det tog dock inte lång tid för Mancinis krona att trilla på sniskan. Först slutade Italien bakom Schweiz i VM-kvalgruppen, och missade därmed direktplatsen, och i slutet av mars åkte Italien på en riktig käftsmäll när man föll mot Nordmakedonien i playoff.

Inget VM för Italien och plötsligt höjdes de kritiska rösterna mot Mancini. Den forne Inter- och Manchester City-tränaren är dock kvar på den italienska tränarbänken och försöker nu generationsväxla än en gång inför framtiden.

I veckan hade Italien en tuff match mot Argentina i Finalissima. Argentina var det spelförande laget och vann komfortabelt med 3-0. Mancini hade flaggat för att han skulle hålla sig till samma spelare som vann EM i Finalissima, men när Nations League nu drar igång har han skakat om lite i truppen. Giorgio Chiellini gjorde sin sista landskamp mot Argentina och förutom veteranen har även Federico Bernardeschi, Emerson Palmieri, Lorenzo Insigne, Manuel Lazzari, Mattia Zaggagni, Salvatore Sirigu Jorginho och Marco Verratti skickats hem från träningscentret i Coverciano. Dessutom är Ciro Immobile, Federico Chiesa och Nicolo Zaniolo otillgängliga. Så räkna med att det kommer bli en hel del förändringar i Italien, där det i italiensk press även spekulerats i huruvida Mancini kommer fortsätta med 4-3-3 eller skifta till 3-5-2, eller dylikt. Förändringar lär det hur som helst bli, och det känns på förhand klurigt att förutspå en startelva.

Preliminär startelva: Donnarrumma; Biraghi, Bonucci, Bastoni, Di Lorenzo; Barella, Tonali, Locatelli; Raspadori, Scamacca, Politano

Tyskland:

Om Mancini haft en stökig uppladdning så har det varit desto lugnare för Hansi Flick sedan han ersatte sin gamla tränarkollega Joachim Löw efter förra sommarens EM. Tyskland hade inga bekymmer att säkra VM-platsen med nio segrar och ett kryss i kvalet.

Tyskland har de senaste åren genomfört sin generationsväxling där flera yngre talanger har inkorporerats i landslaget där rutinerade herrar som Manuel Neuer och Thomas Müller alltjämt har bärande roller. Flicks tyska landslag har dock inte riktigt satts på prov ännu, bortsett från en 1-1-match med Nederländerna i mars, så det här ska ändå bli en intressant match för att se hur Die Nationalmannschaft står till inför VM.

Det är lite nya namn i backlinjen, bland annat i nye Borussia Dortmund-värvningen Nico Schlotterbeck som ser ut att ta plats tillsammans med Antonio Rüdiger, och på mittfältet ser unge Jamal Musiala ut att starta bredvid Bayern München-lagkamraten Joshua Kimmich. Offensivt finns gott om firepower och kvalitet i form av Müller, Leroy Sané, Serge Gnabry, Kai Havertz, Timo Werner, Karim Adeyemi

Preliminär startelva: Neuer; Raum, Schlotterbeck, Rüdiger, Kehrer; Kimmich, Musiala; Sané, Müller, Gnabry; Havertz

Speltips:

Tyskland har fått lugn och ro att kunna arbeta in sitt nya spelsätt under Hansi Flick, generationsväxlingen är genomförd och metodiken har kunnat sätta sig utan att Flick behövt sätta resultaten in kvalet under risk. Det är ett betydligt mer färdigt tyskt landslag, som tar de här Nations League-kamperna som uppladdning inför vinterns VM i Qatar, jämfört med Italien som har den här matchen som startskott för någonting nytt. Med en mängd spelare borta – många som var bärande i EM-triumfen förra sommaren – kommer det bli förändringar både i startelva och, troligtvis, även i hur Gli Azzurri uppträder. Jag håller Tyskland som favorit här mot ett experimenterande Italien.

Tyskland med AH 0 finns till 1,75 hos bet365 .

TV: Ulriks och Olivers bästa tips i Nations League och Ettan på Stryket!





This is the stats tab
This is the post tip