AFC Eskilstuna +0,5 (X2), spelas till 1.72 hos Unibet .

Superettan
3 AFC Eskilstuna 10 6 3 1 19:5 +14 21p
11 Jönköpings Södra 10 3 2 5 9:12 -3 11p

Jönköpings Södra var ett av tre lag som trillade ur Allsvenskan i fjol, de andra två lagen var Halmstad och AFC Eskilstuna.
J-Södras fiaskostart ledde till att Jörgen Wålemark fick sparken - efter tre omgångar!
De fyra första matcherna slutade med förlust, men efter det har laget successivt tagit kliv match efter match, och känslan är att det bara är en tidsfråga innan J-Södra börjar klättra i tabellen. Nu blev det förvisso förlust senast, men det var borta mot Helsingborg, inte mycket att säga om.

AFC Eskilstuna har stått för en strålande vår och det ser ut som att AFC kan ta klivet upp till Allsvenskan igen, redan nästa säsong. Laget ligger för närvarande trea i Superettan, men det är bara tre poäng upp till Falkenberg som toppar tabellen, trots en match mindre spelad. Så vinner AFC ikväll (måndag) tar man över serieledningen!
Nemanja Miljanovic mannar kommer från en 4-0 seger mot Norrby, och det var gästernas åttonde raka match utan förlust!

Såhär ser formen ut:
AFC Eskilstuna - Norrby 4-0
AFC Eskilstuna - Gefle 1-1
GAIS - AFC Eskilstuna 0-1
AFC Eskilstuna - Varberg 2-2
Frej - AFC Eskilstuna 0-2
AFC Eskilstuna - Degerfors 3-0
Helsingborg - AFC Eskilstuna 0-2
AFC Eskilstuna - Värnamo 4-0

Lagets enda förlust såhär långt var borta mot serieledarna Falkenberg.

Vad är det då som gör att hemmalagets målats upp som så stora favoriter?
I 4-0 segern mot Norrby drog Felix Michel (7/0), brassen Wellyson (9/1) och nigerianen Nnamani (9/3) på sig varsitt gult kort, vilket gör att hela trion missar mötet mot J-Södra. Naturligtvis inte optimalt.
Men X2 till priser runt 1.70 känns lite väl generöst, trots avbräcken! AFC är i superslag och ska trots allt ha en ypperlig poängchans här.
J-Södra har bara vunnit en match på Stadsparksvallen den här säsongen, och det var segern mot nästjumbon IK Frej där islänningen Àrni Vilhjálmsson gjorde matchens enda mål i den 93e minuten.

1-1/1-2?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip