Två ex-allsvenska lag möts på Stadsparksvallen i Jönköping. I mina (och tabellens) ögon är Falkenberg ett bättre lag i dag.

Superettan
1. Falkenberg 12 8 3 1 26:13 27
9. Jönköping 12 4 3 5 10:12 15

J-Södra hemma
6 1 3 2 3:5 6

Formen
V, O, F, O, V

Senaste match
Värnamo - J-Södra 0-1

Falken borta
6 4 2 0 15:8 14

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Falken - Gefle 3-0

Jönköpings Södra fick en hemsk start på säsongen och tog beslutet att sparka Jörgen Wålemark. Sedan dess har det sett klart bättre ut och poängen har börjat trilla in. Samtidigt känns grundspelet inte så utvecklat utan det handlar mest om att sätta defensiven och sedan låta spelarna vara "fria" i anfallsspelet. Blir ofta lättläst och J-Södra har svårt att föra matcherna. Vann senast mot svaga Värnamo med 0-1 utan att imponera. Ett helt annat motstånd i dag, nämligen serieledaren Falkenberg - som imponerar stort.

Hasse Eklund har byggt upp ett otroligt rappt och kontringsstarkt anfallsspel. FFF spelar på få tillslag och får snabbt in bollar både bakom backlinjen och in i straffområdet. Många spelare kommer med maxlöpningar och därför kan FFF göra mål lite från ingenstans i matcherna, när de står och väger. Viktig egenskap! J-Södra behöver gå för tre poäng för att det ska bli någon som helst spänning i höst, samtidigt som FFF kan spela smart och försöka straffa hemmalaget.

Jag tycker oddset är alldeles för högt på Falkenberg i grym form, som är målfarliga, och har stor motivation att behålla serieledningen. J-Södra är bättre än innan, men har fortfarande inte riktigt hittat sin identitet i spelet.

Senaste elvor

Frank Pettersson – Alexander Jallow, Joakim Karlsson, Max Watson, Tom Siwe – Amir Al-Ammari, Sebastian Crona (88) – Daryl Smylie, Jesper Svensson, Peter Gwargis –Árni Vilhjálmsson (90)

Nilsson - Özen, Karlsson, Karlsson, Englund - Söderström, Carlsson, Wede, Östlind - Pärsson, Egbuchunam

SPELTIPS
Jag spelar Falkenberg asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.00 hos MrGreen (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip