Rasmus Jönsson och Andreas Granqvist in. Upp till bevis HIF!

Senaste möte
Helsingborg - J-Södra 1-0

Superettan
2. Helsingborg 15 9 4 2 29:16 31
10. Jönköping 15 5 4 6 14:17 19

J-Södra hemma
8 1 4 3 5:9 7

Formen
O, V, F, V, O

Senaste match
J-Södra - Halmstad 1-1

HIF borta
8 3 4 1 16:11 13

Formen
V, V, O, F, V

Senaste match
Falkenberg - HIF 2-3

Bra spelare gör bra saker tillsammans. Lite så är det om man har en hyggligt bra grund att stå på. Nu börjar det nästan bli löjligt hur bra spelare Helsingborg har i Superettan. Micke Dahlberg och Calle Johansson är inte med i truppen mot J-Södra men i stället kommer Andreas Granqvist och Rasmus Jönsson in och förstärker ett redan starkt lag. Moro, Bojanic, Abubakari, Svensson, Bjarnason, Pär Hansson. Det finns så många spelare med kvalitet att det här laget ska kunna vinna varje match. Riktigt så enkelt är det inte men att Granen och Jönsson inte ska höja det här laget med många procent har jag svårt att se. Nu får islänningen Bjarnason avlastning på topp och nu får backlinjen en given chef i centrum. HIF avslutade våren bra med segrar mot Värnamo och Falkenberg, toppmötet där. Jag är inte så imponerad av fotbollen man spelar under Peo Ljung men som sagt, med den här truppen ska det räcka till avancemang alla gånger.

J-Södra är inget brödgäng. Tommy Thelin är skadefri. Det finns kvalitet i Vilhjalmsson, Gwargis är spännande. Men tittar vi spelare för spelare så är HIF ett klart starkare lag. Det väntas bli packat med folk och en stor bortaklack vill se Granen debutera och ta tre poäng i kampen om direktuppflyttning. Max Svensson och Moro är spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Bojanic likaså med sin känsliga fot. Med två bra strikers på det i truppen... ja, HIF bör skapa lägen den här kvällen.

J Södra har dessutom en hel del problem i truppen.
Fredric Fendrich, Ahmad Gero, och Anton Andreasson saknas alla. Árni Vilhjálmsson är tveksam.

HIF-truppen

Matchtrupp 4. Andreas Granqvist 6. Andreas Landgren 7. Anders Randrup 8. Mamudu Moro 9. Rasmus Jönsson 10. Darijan Bojanic 11. Adam Eriksson 14. Mohammed Abubakari 15. Max Svensson 19. Thierry Zahui 21. Charlie Weberg 25. Kalle Joelsson 30. Pär Hansson 35. Casper Seger 37. Carl Thulin 40. Mattias Almeida 41. Filip Sjöberg 99. Andri Bjarnason

SPELTIPS
Jag tror att Helsingborg vinner på sin individuella kvalitet. Rak tvåa hittas till fina 2.40 hos FastBet och Bethard , bet365 ger bara något lägre odds (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip