Örgryte gästar J Södra på onsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

J Södra öser på. Blev omsprungna av Öster som slog Trelleborg på tisdagen, men återtar kvalplatsen om de vinner här. Tajt i toppen och det är klart att J Södra nu går för att ta sig upp i Allsvenskan igen. Även om det är lite stökigt med sportchefer som fått gå och så vidare. Gjort sju mål senaste tre matcherna och har en fin offensiv med Omondi, Amir Al-Ammari, Kozica och Hamidovic. J Södra har gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna och har näst högst expected goals-summa i serien. Brännströms gäng som tidigare säsonger framför allt varit välorganiserade och svårspelade är i år ett av de mest underhållande lagen i serien. Hela åtta lag har släppt in färre mål än J Södra som ligger ungefär på den positionen även om vi tittar på expected goals against (förväntat antal insläppta mål sett till motståndarnas målchanskvalitét).

Örgryte har spottat upp sig på slutet. 5-2-1 senaste åtta matcherna och har därmed minihugg på kvalplatsen. Jag tror inte laget är tillräckligt bra för att blanda sig in i den striden över tid, men de har åtminstone lämnat bottenkampen som de kände lukten av tidigare. Kan därmed komma till en sån här match hyggligt avslappnade och gå för att vinna snarare än att försöka norpa med sig en poäng. Framför allt fått igång offensiven med Bergmark-Wiberg som äntligen blivit ett komplement till gamle brassen Ailton. Kan definitivt göra mål här.

Samtidigt är defensiven ingen höjdare - släpper till en hel del målchanser, avslut och i slutändan även mål. Har visserligen ett par nollor på slutet, men det har varit mot sämre lag än J Södra. Tror inte de är bra nog att hålla tätt här, när de här båda möttes för en månad sedan skapade J Södra en mängd bra chanser och "nästanlägen" i en rätt så öppen match. Ser framför mig en liknande matchbild där det är bra chans för bägge lagen att göra mål. Kryss borde inget av lagen vara supernöjda med, så tror inte vi stannar på 1-1.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip