Den spanska cupen, Copa del Rey, är inne i sin andra omgång - där lag från La Liga börjar ansluta. Då blir det roligare också.

Det är en enorm skillnad i kvalité när vi jämför Real Jaen och Deportivo Alaves spelare. Då syftar jag inte på Alaves startelva utan till och med deras avbytarbänk. Det finner vi namn som bland annat svensken John Guidetti, som mest har fått agera inhoppare denna säsong. Jean spelar till vardags i Tercera Division, som är den fjärde högsta ligan i Spanien. Alaves är ett mittenlag i den spanska La Liga, som stod för en stark insats senast och kommer definitivt vilja att vinna denna cupmatch.

Mittenlagen från La Liga brukar ta denna cup på fullaste allvar, av den enkla anledningen att det är deras enda lilla chans att faktiskt ta någon titel under året. Eftersom mittenlagen bara kan drömma om en La Liga titel, eller för den delen spel ute i Europa, så väljer de att åka med en blandad trupp, som består av några startelva spelare (som ryggrad i uppställningen) och sedan avbytare och unga talanger som är på väg in i A-laget. Inget undantag gäller för Alaves, som kommer med bra spelare.

Jean ligger tvåa i Tercera Division efter 17 spelade omgångar. De har gjort det bra hittills med 11 vinster, 3 kryss och 3 förluster. Dock betyder deras siffror inte så mycket, med tanke på att deras allra bästa spelare fortfarande inte ens skulle få vara med i Alaves C-lag. Det går helt enkelt inte att jämföra La Liga med fjärde divisionen i Spanien, då skillnaderna är alldeles för stora. Det är främst tempot, då Jean inte har stora chanser att hänga med när Alaves ställer om och går till attack. Då blir det svårt.

Då Alaves tar den spanska cupen på allvar ska de ha enorma chanser till att vinna matchen, med en blandad startelva. Jag är övertygad om att de tar ledningen tidigt, då Jean är ett lag som gillar att gå till attack direkt från start. På det viset har de spelat i Tercera Division och kommer prova det mot Alaves också. Det tror jag kommer att straffa sig, då Alaves är starka i sin defensiv och duktiga på att ställa om. Så det blir ett spel på att Alaves vinner den första halvleken och sedan även matchen, till 1.94 i odds.

Själva oddset finnes hos Nordicbet , Betsson och Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip