Australien måste gasa för att kunna gå upp på andraplats eller i den bästa av världar till och med vinna gruppen.

GRUPP C
1. Italien D 2 2 0 0 7:1 6
2. Brasilien D 2 1 0 1 5:3 3
3. Australien D 2 1 0 1 4:4 3
4. Jamaica D 2 0 0 2 0:8 0

Australien - Italien 1-2 (6-3 i hörnor)
Australien - Brasilien 3-2 (4-3 i hörnor)

Brasilien - Jamaica 3-0 (10-3 i hörnor)
Italien - Jamaica 5-0 (7-4 i hörnor)

Världsranking
Jamaica: 53
Australien: 6

Spännande utgångsläge i grupp C där alla tre lag faktiskt kan gå vidare mellan Italien, Brasilien och trean Australien. Italien möter Brasilien där det räcker för italienskorna att ta en pinne för att gå vidare. Men för Brasliens del skulle det förmodligen innebära en tredjeplats då Australien knappast tappar poäng mot Jamaica. Puttenationen som åkt på storstryk med 5-0, 3-0 i matcherna innan. Australien är topp-10-rankade i världen och har mycket kvalitet. Blev överraskade av Italien i första matchen men svarade sedan med att slå Brasilien i stället.

Läget nu är att en seger kan räcka till andraplats eller till och med förstaplats. Men då krävs att vinna med många måls marginal. Det är lättare sagt än gjort på beställning men säkert är att Australien kommer ligga på för att jaga mål. Låt säga att Brasilien slår Italien med 2-0 så räcker det för Australien att vinna med 4-0 för att vinna gruppen på målskillnad. Ja, det finns många scenarion men utgångsläget är oavsett att Australien måste gasa för att inte sluta trea och få en gruppetta i slutspelet.

Både Brasilien och Italien skapade många hörnor mot Jamaica som redan är utslagna med tanke på sin usla målskillnad. Kan Sam Kerr leda hennes Australien till avancemang som tvåa eller till och med etta i gruppen?

SPELTIPS
Jag spelar Australien -4,5 hörnor till 1.70 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip