Japan:

Japan och Spanien gör upp i kampen om gruppsegern i Grupp C. Inför den sista gruppspelsomgången toppar Spanien på bättre målskillnad – 8-0 kontra Japans 7-0. Det har med andra ord inte varit något snack alls om vilka två lag som dominerat den här gruppen.

5-0 mot Zambia och 2-0 mot Costa Rica är matcher där Japan gör vad som förväntas och visar upp precis vad det här laget går för. Japan dominerar matcherna helt och fullt och sprider ut målskyttet, vilket visar på att det finns både spets och bredd även om man inte kommer i närheten av att vara ett lika namnkunnigt lag som Spanien.

Det riktiga testet för vad Japan egentligen går för kommer dock nu – när man ställs mot motstånd av högsta europeiska snitt i form av Spanien. Jag gillar verkligen vad jag sett av Japan så här långt, i två matcher man dominerat fullständigt, och är väldigt spänd på att se hur de står sig i den här kampen om gruppsegern.

Spanien:

Allt har gått enligt plan för förbundskapten Jorge Vilda så här långt. 3-0-seger mot Costa Rica följt av en 5-0-seger mot Zambia där Spanien inte ställts inför några som helst prov. Spanien har, precis som Japan, dominerat matcherna fullständigt och tagit solklara segrar där en hel drös spelare fått inleda VM-målkontot – inklusive dubbelsalvor från Jenni Hermoso och Alba Redondo senast mot Zambia.

Viktigt också att storstjärnan Alexia Putellas fick göra sin första match från start sedan knäskadan inför VM i fjol, och även om hon inte nått sin höjd ännu så visar hon ändå tveklöst att hon är samma fina fotbollsspelare som innan skadan – vilket lär oroa motståndarna. Frågan är om Vilda väljer att fortsätta trappa upp Putellas återhämtning med ännu en start här, eller om Barcelona-stjärnan får inleda på bänken och spara krafterna till det redan säkrade avancemanget till åttondelsfinal.

Spanien given favorit – men gillar vad jag sett från Japan

Med avancemanget säkrat för både Spanien och Japan tror jag vi kan få se en jämn, tät och välspelad match mellan två boll- och passningsskickliga fotbollslag som tycker om att kontrollera sina matcher. Båda lagen har öst in mål hittills, men här tror jag det kan bli lite målfattigare. Spanien har en helt annan stjärnglans med spelare som Putellas och Bonmatí och förtjänar favoritskapet, men jag gillar vad jag sett från Japan så här långt och tycker inte Spanien-segern på något sätt är given. Jag tycker Japan AH +0.75 till 1,82 hos Pinnacle känns spännande på förhand.
This is the stats tab
This is the post tip