Viktig match för Ålesund i toppen av norska motsvarigheten till Superettan.

OBOS-ligan
1. Aalesund 20 13 4 3 43:18 43
11. Jerv 20 6 8 6 25:27 26

Jerv hemma
9 3 5 1 13:9 14

Formen
V, O, O, F, O

Senaste match
Notodden - Jerv 0-1

Ålesund borta
9 6 2 1 19:10 20

Formen
F, O, V, V, O

Senaste match
Ålesund - Nest-Sotra 0-1

En hängmatch spelas den här onsdagen i norska "Superettan", mer känd som Obos-ligan. Det är mellan serieledaren Ålsesund och nedremittenlaget Jerv. Ålesund kommer från en lite sämre period med X 2-2 borta mot sexan Tromsdalen och en överraskande förlust senast hemma mot Nest-Sotra. Jag tror att det kan vara ett uppvaknande inför i kväll - ett bevis på att Ålsesund inte kan slappna av. Bakom sig jagar Viking, Mjöndalen, Sogndal (som möter just Mjöndalen under tisdagskvällen) och det gäller att åtminstone få med sig en poäng här. Självförtroendet kan dock ha fått sig en törn och Jerv är ett motstånd som inte ska underskattas.

Jerv kommer från seger mot Notudden senast, men framförallt så är man ett svårslaget hemmalag. 3-5-1 och 13-9 i målskillnad vittar om att Ålesund kommer få kämpa hårt om de ska få med sig en seger härifrån. Beroende på hur matchen mellan Sogndal och Mjöndalen slutar (de två lag som främst jagar bakifrån om direktplatsen) så kan det vara så att Ålesund kan kryssa med gott samvete här. Jag tror man ser det här som en lurig match där man inte vill gå bort sig för Jerv är svåra att göra mål på här och kommer som sagt med självförtroende från segern senast.

Ålesund saknar Daniel Gretarsson, Jernade Meade och Robert Sandnes sen innan. Oddbjørn Lie, försvarare, klev av senast och är inte med här heller. Men där finns en erfaren backup som ska kunna lösa det.

SPELTIPS
Ålesund är favorit men kommer med tveksam form och möter ett hemmastarkt Jerv. Mitt spel blir under 3 mål asian (pengarna åter vid exakt tre mål) till 1.70 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip