Alltid trevligt att sparka igång helgen med Superettan. Denna gång är det underhållande Jönköpings Södra som ska ta emot ett ojämnt AFC Eskilstuna. Hemmalaget har ännu inte förlorat men noterats för kanske lite för många oavgjorda matcher och kanske för mycket mål åt båda håll. Gästande AFC har en tuffare start i år, de har en rätt så intressant trupp men ännu inte fått det att stämma ordentligt.

Södras resultatrad: 0-0, 3-3, 2-1, 2-2, 2-1, 3-3. Den raden talar för sig själv vart problemet sitter. Pashang Abdullah har tagit hand om målgörandet och backas av många kreatörer. Det skapas mycket chanser framåt men har samtidigt stora problem i defensiven. Senaste matchen slutade hela 3-3 mot Östersund. Matchen i sig var en bra prestation av Södra som ett av få lag skakade om Östersund rejält. Det är mycket rörelse och många spelare av offensiv karaktär som fyller på i boxen vilket också man fått utdelning på. Till denna match är också Adam Ben Lamin avstängd medan man också haft andra mittbacksproblem, råder således frågetecken även här kring defensiven.

AFC Eskilstuna är ett lag som truppmässigt fått ihop ett spännande lag men fått ut väldigt lite på planen. Det finns duktiga spelare som Adjei, Suljic, Adolfsson m.fl. men helhetsmässigt väger det för tunt. Senast togs i alla fall en viktig poäng mot Utsikten i en relativt jämn match där AFC lyckades med många fina kombinationer men hade svårt att skapa i sista tredjedelen. Tycker ändå man använder Adjei bättre och bättre med sitt targetspel och det märks att offensiven har nytta av honom i form. Armin Culum gjorde även mål och var nära på att avgöra matchen också med ytterligare ett. Det är en duktig spelare som lirat div2 senaste säsongerna med bra egenskaper. Värt att notera till matchen mot J-Södra så råder även här defensiva problem då Adolfsson är avstängd.

Ser en målrik match framför mig

J-Södra är som alltid full fart framåt samtidigt som försvaret fortsätter spela med hög risk. Man trycker även upp ytterbackarna vilket lämnar stora ytor, det tror jag AFC kan ha nytta av som har mycket speed och bra löpningar bakom backlinjen. J-Södra går inte mållösa här och förhoppningsvis kan även AFC skaka liv i denna match då de kommer bjudas på chanser och ytor. Med de defensiva avbräcken så tror jag det blir ännu svajigare än innan vilket gör att målspelen är fina här. Fungerar med överspel eller båda lagen gör mål men har fastnat mest för mål i båda halvlekarna, då lagen är så ojämna.

Spel: Mål i båda halvlekarna till 1.83 hos Betsson (Finns snarlika odds på andra sidor också)
This is the stats tab
This is the post tip