Speltips: X2 (+0.5) till 1.94 hos Pinnacle

____________

En spännande match som visar lite vart klubbarna är på väg under årets säsong. Hemmalaget Jönköpings Södra har häng på de allsvenska platserna och kan vid seger närma sig rejält förutsatt att andra resultat går vägen. Gästande GIF Sundsvall kan nog glömma topplaceringar utan här handlar det om att försöka hitta stabiliteten så att man inte blir indragna i bottenstriden.

Senaste match:
Landskrona BoIS - Jönköpings Södra 1-1
xG: 1.33 - 0.98
Skott/Skott på mål:
13/3 - 11/2
Jämn match där Landskrona tog taktpinnen men där J-Södra lyckades ställa om ett par gånger med mycket speed. Dzelili visade sin kvalitet när han flög fram med bollen ett par gånger, likt han gjorde i Ettan Södra back in the days. Det var dock Jesper Manns som skulle göra sitt första mål för klubben och därefter var det inställt på försvar, men Södra lyckades inte hålla undan och får ändå vara rätt så nöjt med en poäng mot ett starkt Landskrona.

Senaste match:
GIF Sundsvall - Västerås SK 1-3
xG: 0.72 - 2.94 wyscout
Skott/Skott på mål:
10/2 - 21/8
Ett Sundsvall som återigen var tillbaka i ett 3-4-3. Börjar matchen väldigt bra och sätter VSK i gungning. Tar även välförtjänt ledningen med 1-0 men en snöplig kvittering direkt efter tog bort momentumet. Därefter återhämtar sig Sundsvall och skapar sig några halvchanser innan VSK kan ta ledningen, återigen ett slarvigt insläppt mål. VSK håller ut och ju mer matchen gick desto mer kontroll hade gästerna.

Avstängd: Erik Andersson (GIF Sundsvall)

GIF Sundsvall klarar av att få med sig poäng?

Mycket i Södra har handlat om försäljningen av Pashang Abdulla och vem som ska ersätta hans viktiga roll i offensiven. Taylor Silverholt fick chansen senast men lyckades inte göra några större avtryck. GIF Sundsvall må ha ett väldigt knackigt försvarsspel men just denna matchbild kan passa dem bra mot ett lika hawaii-artat Södra. Tidigare var det offensiven i Södra som hämtade hem poängen men nu behövs det nog mer tid för att bygga upp nya konstellationer. GIF Sundsvall har stått för svaga resultat mot topplagen under säsongen men mot mitten/bottenlagen har poängen ofta kommit och prestationerna har varit bra. Tror definitivt man kan räcka till på bortaplan mot Södra i detta läge.

Speltips: X2 (+0.5) till 1.94 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip