Självförtroendet nästan på topp hos både hemmalaget och bortalaget i denna matchup. Jönköping har nu två raka segrar och har faktiskt lämnat nedflyttningsplatserna bakom sig. Senast besegrades AFC Eskilstuna i en märklig tillställning. Mycket böljande spel där båda lagen gick för seger, sedan efter Eskilstunas utvisning så kunde Jönköping ta kommandot och vinna komfortabelt.

Halmstads BK fortsätter att vinna, har nu fem raka segrar och gjort femton mål på fem matcher. Förra matchen besegrades Dalkurd med 3-1 och det kan låta bekvämt. Det satt dock långt inne. Efter en bra inledning av Halmstad missades en straff och därefter kunde bortalaget ta ledningen. Lite pressat kändes Halmstad och lyckades inte få in segermålet förrän sent i matchen. Oavsett visar Halmstad fortsatt stabilitet och skapar målchanser så det räcker och blir över i nästan varje match.

___

Det blev några värvningar på deadline-day för Jönköpings Södra i form av Omar Natami (Luxemburg) kommer senast från danska Jammerbugt FC, Daniel Hermansson från norska Bryne och slutligen Niklas Dahlström som vi alla känner igen från GIF Sundsvall.

Återstår att se om någon hinner bli spelklar och status på spelarna. Troligen är ingen av spelarna med här. Fendrich är dock tillbaka från avstängning.

I Halmstad ska läget vara oförändrat. De valde att ha ett lugnt transferfönster, vilket är fullt förståeligt med tanke på hur bra de ser ut.
___

Jönköping har fått en tydligare spelidé, laget känns mer samspelt och viker inte ned sig som tidigare på säsongen. Trots detta blir Halmstad en för stark motståndare. Hemmalaget lär backa hem och försöka sig på kontringsfotboll men problemet är att de ofta lämnar för stora ytor bakom sig när de väl ska kontra. Det fick vi se mycket i senaste matchen mot AFC och där tror jag att Halmstad kommer kunna straffa Södra mer. Halmstad fortsätter visa sig starkt och tar ännu en seger.

Spel: Halmstads BK vinner matchen till 1.69 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip