Krislaget J-Södra har precis brutit med tränaren och tar emot ett formstarkt Landskrona Bois. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Landskrona - J-Södra 1-1

SUEPRETTAN
6. Landskrona 21 9 3 9 27:30 -3 30
12. Jönköpings Södra 21 6 7 8 33:38 -5 25

J-Södra hemma
10 5 2 3 18:14 4 17

Formen
F, O, F, F, F

Senaste match
Gefle - J-Södra 1-0

Celic - Manns, Berntsson, Adrian, Moenza - Karlin - Dzelili, Book, Nikolic, Silverholt - Zekovic

Bois borta
10 3 1 6 10:18 -8 10

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Landskrona - Gais 2-1

Kaddoura - Jonsson, Kotto, Rapp - Strid, Egnell, Edvardsson, Dahlqvist - Dzabic, Ihler, Diawara

Bättre ordning i Bois

Jönköpings Södra har gått riktigt tungt efter sommaren. Försäljningen av centertanken Pashang Abdulla till Degerfors blev kostsam och med sin mycket ansträngda ekonomi har man inte kunnat göra annat än budgetvärvningar in. J-Södra är farligt nära att bli indraget i bottenstriden och har press på sig. Lägg därtill att tränaren Andrés Garcia plötsligt tog sitt pick och pack och lämnade Sverige förra veckan...
J-Södra har alltså fått genomföra ett tränarbyte på tränarens initiativ och sju raka matcher utan seger varav sex förluster. Den senaste matchen föll man borta mot Gefle med 0-1 och jag vet inte, det känns inte som att J-Södra mår bra varken på eller utanför planen. Framförallt är J-Södras försvarsspel riktigt dåligt men nu känns man sedan ett tag även kassa framåt.

Landskrona har i sin tur verkligen fått igång spelet igen efter en svagare period. Nu har laget tre raka segrar mot Brage (3-0), Helsingborg borta (2-1) och 2-1 mot Gais. Många övertygande insatser på kort tid och nu har man faktiskt lite häng på kvalplats uppåt. Landskrona saknar Jonsson och Dahlqvist men är som sagt rätt välmående och har en helt okej bänk. Till skillnad mot J-Södra finns mycket spets i detta Bois och man kan göra mål både via sitt frejdiga passningsspel och rena omställningar där man har ruggig speed i Kofi Asare och Diawara mfl. Mitt bet här blir på bortalaget, även fast J-Södra bytt tränare och kan få en "effekt" av det, så tror jag inte att de är tillräckligt synkade i alla lagdelar för att slå Bois den här dagen.

SPELTIPS
Jag spelar Landskrona asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.95 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip