Mitt speltips: Över 2.5 mål till 1.81 hos Pinnacle

____

Full veckoomgång i Superettan. Här tar vi siktet på två rivaler i Småland som brukar bjuda på härliga möten med varandra. Efter en bra start på Superettan har de båda häng på toppen och står på 16 poäng. Båda lagen har verkligen fått fart på sin offensiv och har gjort flest mål i Superettan. Jönköping kommer till matchen med två raka segrar medan Öster hittade tillbaka till vinnarspåret senast.


Jönköping - Brage 4-1 (Expected goals wyscout: 1.67-2.73)
Det var en snabb frispark som satte fart på matchen med ett tidigt mål för Södra. Och det var Pashang Abdulla som stod för målet såklart. Därefter fortsatte Södra få utdelning på varenda målchans och det stod 3-0 på resultattavlan i paus. Matchen kändes därmed klar. Brage skapade en del men kändes aldrig riktigt nära trots att xG visar på en dominans från bortalaget, det har dock sin förklaring i situationen som föranledde straffen samt själva straffsparken.

Öster - Landskrona 2-1 (Expected goals wyscout: 0.55 - 1.04)
Öster började matchen starkt och kändes verkligen sådär hungriga som de brukar vara på hemmaplan. Överlag var det en jämn match mellan två duktiga lag, det var mycket nerver hos hemmalaget och det syntes i andra halvlek när Landskrona kunde ligga på. Öster drog dock längsta strået och det var mer tillknäppt än vanligt när Öster spelade. Nu kanske laget återfår lite mer av sin spelglädje och mer självförtroende till ett mer passande möte med J-Södra.

Styrkan i offensiven - mycket mål?

Båda lagen har som sagt gjort flest mål i serien och de har skyttekungskandidater i Westermark, Bergmark-Wiberg och Abdulla. Det är i grunden alltid prioritet i offensiven och ett lag som Jönköping Södra har imponerat såhär långt trots en sviktande defensiv. De lyckas ofta komma in i ytan framför backlinjen rättvänt och där är de farliga i kombination med en Pashang som kör över allt som står i vägen. Öster har dock haft en del problem i 6:a rollen, Manasse Kusu har varit skadad mycket och Sebastian Starke Hedlund fått chansen en hel del på mitten för att täcka upp tillsammans med Hauksson. Tycker inte de har löst det tillräckligt bra hittills utan här kan Södra hota. Medan Södras försvar kommer få stora problem med Westermark och Bergmark-Wiberg som gör mål på mål.
Jag ser bara överspel här och hoppas vi får njuta av en härlig match på fina Stadsparksvallen.

Speltips: Över 2.5 mål till 1.81 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip