Superettan rullar vidare på fredagen med bland annat J Södra-Akropolis.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Superettan-nykomlingen Akropolis har redan hunnit visa att de inte alls blir någon slagpåse i den här serien
0-0 i premiären mot Dalkurd.
1-1 uppe i Umeå.
2-0-seger mot ÖIS på Grimsta.

Bara ett insläppt mål hittills. Som jag var inne på inför förra matchen så tycker jag Akropolis ser starka ut bakåt:
"Har ett par rutinerade spelare (Siriusbekantingen Oscar Pehrsson och Mauricio Albornoz bland annat) i de bakre leden som styr upp försvarsspelet. Inte främmande för att ställa upp med en fembackslinje, vilket de gjorde mot Umeå senast. Har även ett starkt mittfält."

Blev mer ett slags 4-1-4-1 mot ÖIS. Men defensiven såg fortsatt stabil ut. Höll ÖIS nere till 0.76 i xG och bara två avslut på mål. Då är ändå Örgryte ett av de väntade topplagen. Så Akropolis är inget lag du kör över.

Framåt är jag mer tveksam till Akropolis. 32-årige Andrew Stadler har inte gjort särskilt många mål i någon serie han spelat i sedan 2014. Vid sidan av honom har de ett par spelare som öst in mål i ettan, men som inte levererat på Superettannivån än. Känslan är att det inte dräller av kvalitativ kreativitet på mittfältet heller.

Brännströms J Södra är alltid välorganiserade. Jobbar med sin 3-5-2/5-3-2-uppställning. Fick en tuff match mot Halmstad senast där de inom ett par minuter åkte på en straff emot sig och rött kort. Innan dess matchade de ett starkt HBK rätt så bra och släppte inte till särskilt många målchanser. Känslan är att J Södra inte riktigt kommit igång anfallsmässigt än - anfallsstjärnan Hamidovic fortfarande mållös till exempel.

Räknar med att Akropolis kommer till den här tuffa bortamatchen med respekt för J Södra. Tror Akropolis kommer försöka göra det tajt med ambitionen att hålla sig kvar i matchen så länge som möjligt. J Södra är ett stabilt lag som jag tycker inte riktigt trivs med att bryta ned låga försvar. Därför tror jag det här blir en rätt låst historia med ganska få målchanser. Underspelet känns som en utmärkt startposition där det snabbt kommer kunna gå att spela ö2/ö1.75 eller ö1.5 om matchen börjar öppna upp sig.

1-1, 1-0, 2-0 känns som troliga resultat.

This is the stats tab
This is the post tip