J Södra tar emot Dalkurd på onsdagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.
1.92 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Känslan är att J Södras seger mot Umeå i helgen var något av en "sliding door-match". Hade de tappat poäng i den hemmamatchen mot en nykomling hade det varit ett hårt slag i lagets jakt på en allsvensk plats. Nu vann de, trots att de inte ens spelade särskilt bra. Sent och skönt förlösande mål som ger en bra boost inför fortsättningen antagligen. Tycker J Södra är ett stabilt topplag som är svåra att möta. Välorganiserade bakåt och en hel del tänkbara matchvinnare (Omondi, Amir Al-Ammari, Kozica och Hamidovic). Har också fått in ett par bra Superettan-nyförvärv/lån i Vagic och Pa Konate. Borde gå att få ut mer av bägge.

Dalkurd vet man aldrig riktigt vart man har. Bröt i förra veckan kontraktet med välmeriterade Rawez Lawan, klubbikonen som var kapten i laget när de var uppe i Allsvenskan 2018. I år har han inte varit med i truppen av matcherna och det verkar ligga en konflikt bakom. Dalkurd har annars kryssat sex matcher den här säsongen - mest av alla i serien. Tycker inte truppen är något särskilt och de bör bli kvar på den mittenplacering de har just nu. Min känsla är inte att laget kommer ha något med topplaceringarna att göra.

Dessutom har Dalkurd haft det svårt på gräs i år - raden 0-1-2 imponerar inte. Då har de ändå mött lag som Trelleborg, Lungskile och GAIS - lag som är sämre än vad J Södra är. Det här är en match J Södra ska vinna om de vill haka på i toppstriden. Tycker de ska vara en klass bättre än Dalkurd och med hemmaplansfördel i ryggen borde de ha bra chans.

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip