Torsdagen bjuder på J Södra mot GIF Sundsvall.
Mitt speltips: Sundsvall vinner "hörnmatchen". Finns i skrivande stund till 2.60 på Unibet , LeoVegas eller Expekt . Andra bolag har samma marknad till något lägre odds, typ Pinnacle , Bethard eller Betsson .

Tycker bara det här oddset är för högt. Tabelltvåan Sundsvall jagar allsvenskt spel 2022. J Södra parkerar på åttonde plats med distans både uppåt och neråt. Spelar mest för äran här kan jag tänka mig.

Känslan är att Sundsvall överpresterat lite resultatmässigt sett till prestationerna. Har två vassa forwards i Hallenius/Engblom som burit laget många gånger. J Södra bygger om rejält den här säsongen och blandar och ger lite. Men aldrig ett lag som bara viker ner sig, inte minst hemma. Så jag tror det kan bli en resultatmässigt tajt historia, vilket även oddsen för 1x2 indikerar. Bra om så blir fallet, då en tidig Sundsvallsledning vore negativt för spelet att de ska vinna hörnorna. Får vi en match där det länge står oavgjort (alternativt att hemmalget leder) ska Sundsvall ha bättre chanser att skrapa ihop flest hörnor i min bok.

J Södra ligger i botten för antal egna hörnor per match medan de tillhör lagen som släpper till flest hörnor serien. Släpper även till många avslut och har relativt många blockade skott - vilket brukar känneteckna lag som släpper till många hörnor.

Sundsvall är inte heller något "superhörnlag" vad gäller egna hörnor, men de ligger lite bättre till rent statistiskt än J Södra. Gillar att psela rätt rakt och försöka sätta sitt forwardspar i spel.

Hemmalaget J Södra ska kanske vara knappa favoriter på hörnmarknaden, men tycker 2.60 på Sundsvall att ha flest helt enkelt är för högt. När lagen möttes i Sundsvall vann Giffarna hörnmatchen med 8-2 och hade klart mest boll. Blir det en liknande match målmässigt (att J Södra leder eller det står oavgjort), vilket jag tror, ska Giffarna ha bra chans här.

Speltips: Sundsvall vinner hörnmatchen.

This is the stats tab
This is the post tip