SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Umeå reser ner till Jönköping på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.80 hos bet365 .

Bägge lagen har gjort mål i sju av tio Umeåmatcher hittills.
För J Södra är det i sex av tio som bägge gjort mål.

Inne på att J Södra blivit lite väl stora favoriter här. Visst är de ett av lagen som ska smyga med i kampen om kanske framför allt kvalplatsen till Allsvenskan, men de har redan förlorat fyra matcher hittills - delat flest av lagen på övre halvan. Brännströms gäng har i ett par säsonger varit väldigt starka defensivt, men i år har de släppt in hela 15 mål - tio lag har släppt in färre. Sett till expected goals against är det helt rimligt att J Södra släppt in så många mål. De har faktiskt tredje högst expected goals against-siffra i hela serien. Det säger att defensiven inte varit särskilt stabil i år.

Framåt är J Södra dock pålitliga. Bara Degerfors har gjort fler mål hittills och sett till expected goals är bara Halmstad och Degerfors bättre enligt statistiktjänsten jag använder. Rimligt att säga att de varit ett av de bästa lagen offensivt såhär långt. Omondi har öst in mål, Hamidovic är en spelare som ska vara med i skytteligatoppen och Kozica är en bra Superettanspelare. I år verkar även Al-Ammari tagit kliv (fyra mål hitttills). Dessutom har laget fått in Konate, som är en bra wingback för Superettan. På hemmaplan är J Södra väldigt målpålitliga - endast blivit nollade av Degerfors hittills. Så nog borde J Södra göra mål på ett Umeå med blott en hållen nolla hittills.

Nykomlingen Umeå har gjort det helt okej hittills. Skulle väl kanske bytt ut ett par av de fyra kryssen till segrar. Deras expected points är 14,3, så deras poängskörd (10) är en underprestation hittills. Har goda möjligheter att hålla sig ovanför strecken i min bok. Är ett lag som gärna har en del boll själva och kommer till en rätt många avslut. Tror inte de tar med sig bussen ut på Stadsparksvallens gräs.

Jag tror på en rätt så trevlig match här. J Södra lär väl föra spelet, men ett icke alls ofarligt Umeå kommer säkerligen få sina målchanser.

2/3-1?

This is the stats tab
This is the post tip