Fail på Malmöseger men fick in över 2,5 och BLGM mellan DIF och Elfsborg. Mer Allsvenskan i kväll där det vankas nykomlingsmöte på Stadsparksvallen i Jönköping.

Senaste möten

2016
ÖFK - J-Södra 1-0
J-Södra - ÖFK 1-0 (Svenska Cupen)

2015
J-Södra - ÖFK 0-1
ÖFK - J-Södra 1-1

ALLSVENSKAN
8. Östersunds FK 17 6 5 6 21-28 -7 23
9. Jönköpings Södra IF 17 5 7 5 22-20 2 22

J-Södra hemma
8 3 4 1 9-8 1 13

Formen
V, O, F, V, F

Senaste match
Falkenberg - J-Södra 0-5

ÖFK borta
8 1 4 3 8-17 -9 7

Formen
V, O F, O, V

Senaste match
ÖFK - GIF Sundsvall 4-0

All credd till båda nykomlingarna som gjort väldigt starka säsonger än så länge. Ligger långt över nedflyttningsstrecket, så det gäller bara att fortsätta samla poäng för att slippa kvalplatsen som är fyra poäng ned för Östersund och tre poäng för J-Södra. Två lag som kommer till den här matchen i gott mod. J-Södra, som brukar spela målsnåla matcher, drog till med 5-0 borta mot jumbon Falkenberg. Östersunds FK stod för en annan urladdning med 4-0 hemma i Norrlandsderbyt mot GIF Sundsvall. Gissar att det blir som vanligt här. J-Södra kommer låta Östersund föra spelet, men är väldigt giftiga i omställningarna själva. Vilket säkert gör att ÖFK kommer vara försiktiga i uppspelsfasen. Tittar vi på J-Södras hemmamatcher i Allsvenskan har det varit väldigt tajt. Sju av åtta matcher har gått under 2,5 mål. Det var bara i hemmapremiären mot Malmö FF (seger 3-2) som det gick över. Annars är J-Södra väldigt disciplinerade vanligtvis. Östersund är i sin tur mer målglada, men har haft svårt att lyckas lika bra på bortaplan där det bara blivit en seger på åtta försök. Endast åtta mål framåt på åtta matcher. De trivs bäst på platsgräs och när motståndarna låter dem föra spelet. Det sker oftast på hemmaplan mot lag på nedre halvan. Svårare har de bevisligen på annat underlag och/eller när motståndarna också är intresserade av att vinna bollinnehavet. Detta eftersom Östersund nästan alltid vill kombinera sig fram till målchanser, vilket är det svåraste sättet att göra mål på. Krävs mycket rörelse och att hitta rättvända spelare i fart. Svårare att göra på bortaplan. Senaste fyra mötena mellan lagen har gått under 2,5 mål och oddset tilltalar för att det ska hända igen.

Preliminära elvor (Östersunds Posten)

ÖFK: Aly Keita - Douglas Bergqvist, Sotirios Papagiannopoulos, Walid Atta - Stefan Karlsson, Brwa Nouri, Fouad Bachirou, Dennis Widgren - Alex Dyer, Andrew Stadler, Saman Ghoddos.

Saknar: Ken Sema, Hampus Nilsson, Jamie Hopcutt och Hosam Aiesh är osäker.

J-Södra: Damir Mehic - Tom Siwe, Joakim Karlsson, André Calisir, Viktor Rönneklev - Sergio Calatayud, Fredrik Fendrich - Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin - Pawel Cibicki.

Saknar: Robert Gojani (avstängd)

SPELTIPS
Tror på ännu en jämn batalj mellan dessa två lag som känner varandra så väl. Under 2,5 mål till 1,83 spelas hos Unibet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip