Juve har inget att spela för men vill avsluta säsongen fint på hemmaplan. Atalanta skulle helst av allt behöva göra det omöjliga och vinna här, eller åtminstone ta en poäng i kampen om CL.

Senaste möten
Atalanta - Juve 3-0 (coppa)
Atalanta - Juve 2-2

Serie A
1. Juventus 36 28 5 3 69:27 89
4. Atalanta 36 19 8 9 73:44 65

Juve hemma
18 15 3 0 38:12 48

Formen
F, O, O, V, F

Senaste match
Roma - Juve 2-0

Atalanta borta
18 10 3 5 40:26 33

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Lazio - Atalanta 2-0 (cupfinalen)
Atalanta - Genoa 2-1

Som sagt. Juve har inget mer än prestige att spela för men efter tre raka utan seger (1-1 mot Inter, 1-1 mot Torino och torsk 2-0 borta mot Roma) och har nu en sista hemmamatch för säsongen. Som mästare vill man givetvis leverera en sån dag. Juve dessutom obesegrade på hemmaplan i Serie A. Men nu möter man ett lurigt lag. Ett lag man spelade 2-2 mot i ligan i Bergamo och torskade mot borta i cupen. Ronaldo har inte lyckats så bra som han hoppats i år och ser inte ut att vinna skytteligan, han lär vara sugen. Allegris sista match på hemmaplan innan han lämnar tränarposten.

Så Atalanta har pluspoäng på Juve inför mötet. Däremot är det här tufft såklart. Atalanta föll i cupfinalen mot Lazio i veckan, men man hade nog lite fokus här ändå. Atalanta har Sassuolo hemma i sista omgången och kommer ha CL i egna händer inför den matchen oavsett resultat här. Jag tror vi får se en målrik match, Atalanta säkrar CL vid en skrällseger här. Då är avståndet som minst tre poäng ned till Roma/Milan som jagar bakifrån inför sista omgången.

Juve vill avsluta på topp och kommer hellre gå för seger än att spela av matchen. Atalanta har ett gyllene läge för CL och kommer gå för det också.

Preliminära elvor (Gazzetta)

Juve (4-3-3) Szczesny - De Sciglio, Barzagli, Bonucci, Spinazzola - Emre Can, Pjanic, Matuidi - Dybala, Kean, Ronaldo

Saknar: Dogulas Costa, Perin, Khedira, Chiellini

Atalanta (3-4-1-2) Gollini - Mancini, Djimsiti, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne - Gomez - Ilicic, Zapata

Saknar: Palomino (avstängd), Varnier, Toloi

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 och båda lagen gör mål till 1.95 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip