Juventus och Atletico Madrid är två av världens bästa lag på att försvara sig, i alla fall när båda lagen har alla spelare disponibla. Nu ställs lagen mot varandra igen i Champions League, där det förvånansvärt erbjuds över dubbla pengar på en rak hemmaseger. Marknaden öppnade med oddset 1.80, vilket är helt korrekt, men har sedan dess stigit - kanske i fruktan att Ronaldo inte ska komma till start för Juventus (alla rappporter säger nu att han ska starta). Oavsett ett stort värde på hemmalaget då Atletico Madrid har underpresterat.

Juventus har gjort en strålande säsong i Champions League med ett kryss mot just Atletico Madrid borta och tre vinster mot Bayer Leverkusen och två gånger om mot Lokomotiv Moskva. I den senaste matchen borta mot Lokomotiv Moskva krävdes det ett mål på övertid för att vinna matchen och säkra avancemanget. Det i sig är lite typiskt Juventus, att de nästan alltid lyckas ta sig förbi och gör det där sena och viktiga målet till slut. Jag ser detta som en styrka, som kommer att behövas vidare i turneringen.

I det första mötet, i Madrid, var Juventus det klart bättre laget och hade en 2–0-ledning, som de dessvärre tappade och matchen slutade 2–2. Det är extremt ovanligt för Juventus att tappa en sådan ledning, speciellt mot ett försvarsinriktat lag som Atletico Madrid är. Sedan dess har Juventus då rest sig och vunnit resten av matcherna i turneringen.

En vinst för Atletico Madrid i denna match skulle säkra deras avancemang. Dock är detta ingenting som Juventus bara kommer att ge bort och tappa första platsen i tabellen. Det är å andra sidan ingen panik med poängen för Atletico Madrid heller. De är fyra poäng före både Lokomotiv Moskva och Bayer Leverkusen, som möter varandra samma kväll. Atletico Madrid stod för en svag insats senast mot Bayer Leverkusen, där de fick se sig besegrade med 1–2. Men det är inte bara i Champions League som Atletico Madrid har haft bekymmer.

Atletico Madrid har bara vunnit en av sina senaste fem matcher i alla tävlingar. I ligan senast blev det 1–1 mot nykomligngen Granada. Problemet har varit målskyttet, där Atletico Madrid bara vid två tillfällen under de senaste nio matcherna har lyckats med att göra fler än ett mål i matchen. Det är under all kritik för ett så pass stort lag, som ska vara med och tävla om de allra finaste titlarna. Problem finns det även i mittförsvaret där generalen Jose Gimenez är skadad och likaså mittbackskollegan Stefan Savic.

Saknas Atletico:
Jose Gimenez, mittback, (8/0)
Stefan Savic, mittback, (6/0)
Diego Costa, forward, (11/2)

Inför säsongen lämnade dessutom mittbacksstjärnan Godin för Inter.

I Juventus är endast Douglas Costa vadskadad, förutom Giorgio Chiellini sedan ett bra tag tillbaka. Ronaldo ska vara tillbaka i anfallet. Med dessa förutsättningar blir det svårt att stoppa Juventus i en Champions League match. Därmed finner jag ett värde i alla odds över dubbla pengar på en rak Juventus hemmaseger.

Det bästa oddset i skrivandets stund på att Juventus vinner matchen ligger på 2.30.

Själva oddset finnes hos LeoVegas , Unibet & 888sport . Även Nordicbet , Betsson & Betsafe erbjuder lika bra odds för en rak etta.

---
Bekräftad startelva Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Matthijs de Ligt, Leonardo Bonucci, Mattia De Sciglio, Rodrigo Bentancur, Miralem Pjanic, Blaise Matuidi, Aaron Ramsey, Paulo Dybala & Cristiano Ronaldo.

Bekräftad startelva Atletico Madrid:
Jan Oblak, Renan Lodi, Mario Hermoso, Felipe, Kieran Trippier, Koke, Thomas Partey, Hector Herrera, Saul Niguez, Vitolo & Alvaro Morata.
---

This is the stats tab
This is the post tip