De regerande Serie A-mästarna Juventus är illa ute i ligan då de har tio poäng upp till tabellettan AC Milan. Juventus har förvisso en match mindre spelad (den mot Napoli som trots allt ska spelas om). Än är det inte kört men Juventus måste steppa upp. Juventus har också en förlust mot titelrivalerna Inter i ryggen. Fast innan dess tog de tre starka segrar så det råder inget tvekan om att de är kapabla till att ta en trepoängare hemma mot bortasvaga Bologna - som parkerar i mitten av Serie A-tabellen.

Juventus hade tagit komfortabla segrar över Udinese, Milan och Sassuolo där de vann med fler än ett måls marginal i samtliga möten. Formen var fin innan det tuffa bortamötet mot Inter, som ligger på en andra plats i tabellen. Men Juventus var för passiva, förlorade mittfältsduellerna och satte aldrig press på Inter spelarna, som fick i lugn och ro spela sig ur situationerna. Det var några felaktiga taktiska drag som är jag övertygad om att tränaren Andrea Pirlo och tränarstaben har dragit stora lärdomar från.

Efter Fiorentina förlusten studsade Juventus tillbaka direkt och vann hemmamötet mot Udinese med 4 - 1. Något liknande resultat och scenario kan mycket väl sker mot Bologna, som själva har en seger i ryggen över Verona med 1 - 0, fast på hemmaplan. På bortaplan dock har inte spelet stämt, där Bologna senast förlorade mot Genoa med 0 - 2. Bologna har nätat minst gånger efter Genoa på bortaplan och har haft en måltorka i flera ligamatcher på sistone. Även försvarsspelet har haft sina svackor.

I Juventus saknas Paulo Dybala på grund av en knäskada medan Matthijs de Ligt och Alex Sandro sitter i karantän. Laget ser starkt ut ändå. I Bologna saknas försvararna Gary Medel och Ibrahima Mbaye. Då Juventus är flera nummer större och på jakt efter tabellplaceringar litar jag på att de återvänder till vinnande spår igen och tar en ny seger med fler än ett måls marginal.

Speltips Juventus - Bologna:
1 asian -1,5. Odds 2.20 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Danilo, Juan Cuadrado, Weston McKennie, Arthur Melo, Rodrigo Bentancur, Federico Bernardeschi, Dejan Kulusevski & Cristiano Ronaldo.

Bekräftad startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Takehiro Tomiyasu, Larangeira Danilo, Lorenzo De Silvestri, Mitchell Dijks, Jerdy Schouten, Mattias Svanberg, Riccardo Orsolini, Roberto Soriano, Musa Barrow & Emanuel Vignato.
---

This is the stats tab
This is the post tip