Juventus:

Den här matchen kommer lite lurigt för Juventus, mitt emellan mötena mot Sevilla i Europa Leagues semifinal. Första mötet i Turin slutade 1-1 där Youssef En-Nesyri gav Sevilla ledningen i den första halvleken och det skulle dröja ända till den 97:e minuten innan Federico Gatti kunde kvittera för hemmalaget, serverad av inhopparen Paul Pogba som börjar visa upp sig lite efter en skadefylld återkomst i den svartvita tröjan.

Returen i Sevilla väntar redan på torsdag och det är förstås vidöppet, vilket mycket väl kan påverka hur Max Allegri resonerar i sin laguttagning till den här matchen. Allegri kan dock inte släppa blicken på ligan helt och bara fokusera på Europa League då det börjar dra ihop sig rejält i toppen. Juventus är i skrivande stund tvåa, två poäng före Lazio och med fem poäng ner till Milan som är femma och utanför Champions League-platserna. Osäkerheten kring Plusvalenze-fallets potentiella utfall hänger dock som ett orosmoln över Turinlaget, så varenda poäng kan komma att visa sig vital i slutändan om Juventus ska säkra Champions League.

Leonardo Bonucci klev av skadad mot Sevilla senast och den skadedrabbade veteranen är inte tillgänglig här. Det skulle inte förvåna mig om Allegri roterar sin trupp en aning här. Leandro Paredes är tillbaka från avstängning.

Cremonese:

Nästjumbon i Serie A har faktiskt bara förlorat en av de fem senaste matcherna i ligan och tog en tung seger hemma mot Spezia, 2-0, senast. Det är nog ändå ett fall av ”too little too late” för Cremonese, som alltjämt har sex poäng upp till Hellas Verona på säker mark ovanför nedflyttningsstrecket med bara fyra omgångar kvar.

Juventus vann säsongens tidigare mötet, i början av januari, med 1-0. Cremonese har haft det tufft på bortaplan den här säsongen, där man bara inkasserat en enda seger, även om man även där förbättrats på sistone med resultatraden 1-3-2 på de sex senaste.

Juventus med Europa League som stjäl fokus

Juventus är förstås storfavorit här, även om Cremonese sprattlat till mot slutet och åtminstone närmat sig lagen ovanför även om det nog är för mycket att hoppas på att undslippa nedflyttning. Juventus har en lurig Europa League-retur i Sevilla på torsdag som stjäl lite fokus. Sju av Juventus åtta senaste matcher har gått under 2.5-målslinan – och Cremoneses fem senaste – och jag kan se en matchbild som Juventus kontrollerar utan att bjuda på någon klang-och-jubel-föreställning. Under 2.75 mål finns till 1,88 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip