Derby d'Italia!

Att motivation ska slå klass tvivlar jag på när Juventus tar emot Inter på Juventus Stadium i den italienska Serie A. När lagen möttes i säsongens första match i Minalo var Inter det klart bättre laget som vann helt rättvist med 2 - 0. Juventus har därefter tappat poäng mot alla möjliga lag och därmed även mark i tabellen. Med två omgångar kvar ligger Juventus på en femte plats och har Napoli ovaför sig - med en poäng fler. Juventus måste vinna återstående matcher och hoppas på att Napoli tappar poäng.

Kvar att möta efter Inter matchen är Bologna i ligan och Atalanta i finalen i den italienska cupen. Detta är Juventus enda chans till titel denna säsong, som oavsett blir en besvikelse. Frågan är bara hur stor besvikelsen blir. Efter att ha vunnit Serie A i nio raka säsonger har Inter brutit Juventus decennium långa dominans i Italien. Problemet för Juventus har varit att laget har spelat ojämnt. Segrar har blandats med poängtapp och detta räcker kanske inte ens till en Champions League biljett nästa säsong.

Inter blev mästare i kostym efter att Atalanta spelade oavgjort mot Sassuolo, för tre omgångar sedan. Sättet som Inter har hanterat triumfen är professionellt. De har inte slutat spela. Därefter har Inter kunnat spela helt avslappnat och därmed vunnit mot Sampdoria med 5 - 1 och Roma med 3 - 1. Spelarna ger fortfarande allt på planen och ingenting talar för att de ska slappna av när en rival står på andra sidan planen. Inter kommer återigen vilja visa vilket lag som är det bästa i Italien denna säsong.

Trots att Juventus har mycket att spela för, då en utebliven Champions League säsong skulle vara katastrof för laget, är känslan att de inte kommer greja detta. Juventus har helt enkelt inte hållit måttet. Inter är det bättre laget, som kommer att göra allt i sin väg för att Juventus ska ha en misslyckad säsong. Det ger en psykologisk fördel också inför nästa säsong. Därmed kan jag inte se Juventus som favoriter i detta öppna matcher. Inter har minst lika stor chans till att plocka poäng och får en halvgardering.

Speltips Juventus - Inter:
X2. Odds 1.75 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Matthijs de Ligt, Giorgio Chiellini, Alex Sandro, Juan Cuadrado, Arthur Melo, Adrien Rabiot, Federico Chiesa, Paulo Dybala & Cristiano Ronaldo.

Preliminär startelva - Inter:
Samir Handanovic, Milan Skriniar, Stefan de Vrij, Alessandro Bastoni, Achraf Hakimi, Nicolò Barella, Marcelo Brozovic, Christian Eriksen, Ivan Perisic, Romelu Lukaku & Lautaro Martinez.
---

This is the stats tab
This is the post tip