Serie A-helgen rundas av med ett stekhett Derby d’Italia mellan två lag som fortfarande i allra högsta grad är med och utmanar i titelstriden.

Juventus:

Juventus har haft en minst sagt märklig säsong, med deras mått mätt, och även om det spelmässigt sett långt ifrån fantastiskt ut på sistone – med Champions League-uttåget mot Villarreal i färskt minne – har Juventus faktiskt lyckats bygga upp en riktigt fin formsvit i ligaspelet. Sedan årsskiftet är Juventus Serie A:s bästa lag, och La Vecchia Signora har radat upp 16 raka matcher utan förlust.

Max Allegri börjar så sakteliga komma mer underfund med hur han ska forma sin trupp, och även om det spelmässigt långt ifrån varit någon propagandafotboll så har ultrapragmatikern Allegri åter börjat finna sätt att säkra tre poäng även när spelet inte klaffar.

Till Derby d’Italia är januarivärvningen Denis Zakaria, som gjorde en fin start, tillbaka från skada och kan komma att ackompanjera Manuel Locatelli på det centrala mittfältet. Det andra januarinyförvärvet, Dusan Vlahovic, har fortfarande mer att ge, men det serbiske anfallsesset har kapacitet att transformera Juventus offensiv. Allegri har i övrigt inga nya skador att oroa sig över, förutom långtidsskadade Weston McKennie och avstängde Luca Pellegrini.

Preliminär startelva: Szczesny; De Sciglio, Chiellini, De Ligt, Danilo; Rabiot, Locatelli, Zakaria, Cuadrado; Vlahovic, Morata

Inter:

Regerande mästarna Inter åkte också ur Champions League, om än något mer väntat då man ställdes mot Liverpool, men I Nerazzurri har haft det tungt i ligaspelet på sistone. Inter har bara vunnit två av de nio senaste matcherna. Än mer oroväckande för Simone Inzaghis del är Inters bortaspel där man inte vunnit sedan 5–0-krossen mot Salernitana i mitten av december – nära tre och en halv månad sedan.

Formkurvan har gjort att Inter tappat lite mark gentemot konkurrenterna i titelstriden, men Inter är i allra högsta grad fortfarande med och utmanar om scudetton – då behöver man dock bryta den negativa trenden illa kvickt.

Inzaghi har en skadefri trupp inför toppmötet, där viktige mittfältskuggen Marcelo Brozovic är redo för spel.

Preliminär startelva: Handanovic; Bastoni, Skriniar, D’Ambrosio; Gosens, Calhanoglu, Brozovic, Barella, Dumfries; Lautaro, Dzeko

Speltips:
Mycket hänger på söndagens stekheta rivalmöte och laget som går förlorande ur striden kan nog nästintill säga farväl till scudetton. Inget av lagen har imponerat särskilt mycket på sistone, men det förvånar mig ändå att Inter är oddsmässiga favoriter på bortaplan med tanke på de svartblås formkurva i allmänhet och formkurvan på bortaplan i synnerhet. Lägg därtill att Juventus varit Serie A:s poängmässigt bästa lag under 2022 och gått 16 raka matcher utan förlust i ligaspelet. Allegri är dessutom en gammal tränarräv som vet hur man ser till att nå resultat. Höstmötet på Giuseppe Meazza slutade 1-1.

Juventus med asian handicap 0 & +0,5 finns till 1,73.

TV: Allsvenskan och fyra miljoner extra på Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip