Grand Finale på Roms Olympiastadion i den italienska cupen, Coppa Italia, spelas mellan stormakterna Juventus och Inter. Lagen möts för fjärde gången denna säsong i Derby d'Italia, som borde bli ett vidöppet möte. Cupens nuvarande mästarna Juventus enda chans till titel denna säsong ligger i just denna turnering medan Inter parallellt slåss mot AC Milan om ligatiteln.

Med 14 stycken Coppa Italia titlar under bältet är Juventus rutinerade och starka i dessa sammanhang. Tränaren Max Allegri och hans Juventus har lyckats slå ut Sampdoria, Sassuolo och Fiorentina - två gånger om - för att ta sig till finalen. I Serie A har de säkrat en topp fyra placering, vilket innebär spel i Champions League nästa säsong. Så allt fokus ligger på denna final.

De regerande Serie A mästarna Inter har det kämpigt i titelstriden. När det återstår två omgångar av ligaspelet har de två poäng upp till toppen. De är de beroende av att AC Milan förlorar minst ett av återstående möten - i tillägg med att de själva slår Cagliari och Sampdoria. I cupen har Inter slagit ut Empoli, AS Roma och AC Milan och har en fin form med två segrar i ligan.

Tränaren Simone Inzaghi har lyckats undvika nederlag mot Juventus denna säsong, både i ligan och Supercupen. Dock är Juventus alltid starka och har världsklasspelare på de flesta positioner. Det är svårt att skilja lagen åt - trots att marknaden har Inter som favoriter. Därmed blir det ett spel på att Juventus vinner Coppa Italia, efter ordinarie tid, förlängning eller straffar.

Speltips Juventus - Inter:
Juventus Vinnare - odds 2.20 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Juventus:
Mattia Perin, Mattia De Sciglio, Matthijs De Ligt, Giorgio Chiellini, Alex Sandro, Denis Zakaria, Adrien Rabiot, Juan Cuadrado, Paulo Dybala, Alvaro Morata & Dusan Vlahovic.

Preliminär startelva - Inter:
Samir Handanovic, Milan Skriniar, Stefan De Vrij, Federico Dimarco, Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Marcelo Brozovic, Hakan Calhanoglu, Ivan Perisic, Joaquin Correa & Lautaro Martinez.
---

This is the stats tab
This is the post tip