Juventus:

Derby d’Italia rundar av fotbollsveckan. Juventus har haft en minst sagt tuff höst när bottennappen avlöst varandra och Max Allegri varit under stor press. Skador har hela tiden stört, och fortsätter att störa, för La Vecchia Signora. Resultatmässigt har det gått lite bättre de senaste veckorna när Juventus klättrat till en sjundeplats i Serie A efter tre raka segrar – utöver 1-0 i Turinderbyt mot Torino så har bottenlagen Empoli och Lecce besegrats – vilket säger en hel del om Juventus tidiga prestationer i ligaspelet.

I Champions League har det varit ännu dystrare, särskilt i form av förlusten borta mot Maccabi Haifa och Benfica, även om två sena mål snyggade till siffrorna (4-3) i vad som såg ut att bli en riktig överkörning i Lissabon. I veckan stod dock Allegris mannar för en skaplig insats mot ett blekt PSG – ändå blev det förlust, 1-2, hemma på Allianz Stadium. Glädjande nog gjorde också Federico Chiesa comeback efter långvarig frånvaro, när han hoppade in i slutminuterna.

Allegri lär fortsätta med 3-5-2 även mot Inter och kan ha anfallsstjärnan Dusan Vlahovic tillbaka, precis som Bremer defensivt. Ángel di María har varit borta ett tag, precis som Paul Pogba, men argentinaren kan vara redo för en comeback. Pogba är dock fortfarande skadad och kommer missa det stundande VM-slutspelet. På mittfältet saknas Weston McKennie och Leandro Paredes.

Preliminär startelva: Szczesny; Bremer, Bonucci, Danilo; Kostic, Locatelli, Rabiot, Fagioli, Cuadrado; Vlahovic, Milik

Inter:

Hade redan säkrat Champions League-avancemang inför veckans avslutande gruppspelsomgång, när man föll med 2-0 borta mot Bayern München. Simone Inzaghi passade på att göra lite förändringar och lät spelare som Roberto Gagliardini, Francesco Acerbi och Kristjan Asllani starta. Mot Juventus, och återstående matcherna inför VM, lär det dock vara starkast möjliga lag som gäller för Inzaghi.

Viktige mittfältskuggen Marcelo Brozovic är tillbaka från skada, men är nog inte redo att kliva direkt in och starta i Turin, så mittfältstrion som fungerat så väl senaste tiden lär vara intakt med Hakan Calhanoglu och Henrikh Mkhitaryan tillsammans med Nicolò Barella.
Inter har också haft en utmanande höst med en hel del skador – Romelu Lukaku är fortfarande borta – men har ryckt upp sig de senaste veckorna med fyra raka segrar i Serie A och säkrat Champions League-avancemang från en stentuff grupp, med goda prestationer i båda mötena mot Barcelona.

Preliminär startelva: Onana; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dimarco, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Dumfries; Dzeko, Martínez

Speltips:

Juventus har genomgått en miserabel höst och jag har svårt att finna särskilt mycket positivt att greppa för Allegri inför Derby d’Italia, även om skadeläget börjar lätta. Prestationerna har varit svaga under egentligen hela hösten, även om defensiven sett skaplig ut (sju insläppta på tolv matcher är bäst i Serie A). Inter har ryckt upp sig rejält på sistone när Inzaghi hittat mer rätt i balansen, framför allt utifrån hur mittfältet formerats, och defensiven börjar se bättre ut. Inter har gjort det bra mot Juventus senaste året och under de fyra mötena i fjol vann Inter i både Sueprcupen och Coppa Italia-finalen, samt tog fyra poäng i ligaspelet. Jag tror Inter har goda möjligheter att ta tre tunga poäng här.

Inter AH 0 finns till 1,74 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip