Italien bjuder på två riktigt härliga fajter ikväll. Först ut är Juventus mot Lazio i Turin, där jag backar gästerna!

Juventus behöver ingen närmare presentation. Den gamla damen är Italiens bästa lag som den här säsongen kan ta klubbens åttonde raka ligatitel. Dessutom, har Allegri fått in ett par riktigt intressanta spelare, däribland Cristiano Ronaldo.
Trots detta finner jag alltså värde på bortalaget. Hur kommer det sig?

För det första. Trots att Juventus prenumerera på titlar, är det randiga Turin-laget sällan speciellt heta under hösten. Vilket är fullt förståligt eftersom det knappast är nu som formen ska vara som bäst.
I premiären lyckades man med nöd och näppe, lösa tre poäng mot Chievo Verona - det avgörande segermålet (3-2) gjordes i den 93:e minuten.
Att släppa in två mål mot ett lag av Chievos kaliber, tyder på att det fortfarande finns en lång väg kvar till formtoppen.

I den andra omgången väntar betydligt tuffare motstånd, nämligen Lazio med Ciro Immobile i spjutspetsen. Den gamla damen må vara fruktansvärt starka på Juventus Stadium, men är det något lag som faktiskt vet hur man vinner här är det de himmelsblå örnarna från Rom.

Fjolårets möten:
Lazio - Juventus 0-1
Juventus - Lazio 1-2

Lazio hade ingen lyckad premiär precis då det blev förlust med 1-2 hemma mot Napoli. Huvudstadslaget tog ledningen genom ett vackert mål av Immobile och dominerade den första delen av matchen. Men i den andra halvleken vek Inzaghis mannar ner sig.
Men, det finns dock ett väldigt stabilt grundspel i de ljusblå huvudstadslaget som definitivt ska kunna aspirera om Champions League-platserna även den här säsongen. Att Juve står i priser runt 1,40 mot ett av Italiens topp 5-lag, känns alldeles för lågt.

Lägg därtill att Senad Lulic och Lucas Leiva som missade den första matchen förväntas gå direkt in i startelvan här, dessutom är Juventus ett lag som sällan vinner med tennissiffror likt Barcelona. Gör Juventus 1-0 så bevakar man ledningen snarare än fortsätter ösa på.

Summa summarum landar jag i Lazio +1,5 hos GUTS !