Juventus har ett guldläge att ta ytterligare kliv - mot sin nionde raka (!) ligatitel.

Senaste möten
Lecce - Juve 1-1

Serie A
1. Juventus 27 21 3 3 52:24 66
18. Lecce 27 6 7 14 35:60 25

Juve hemma
13 12 1 0 31:10 37

Formen
F, V, O, F, V

Senaste match
Bologna - Juve 0-2

Lecce borta
13 4 2 7 15:30 14

Formen
V, V, F, F, F

Senaste match
Lecce - Milan 1-4

Lazio föll tungt borta mot Atalanta och med det så har Juventus nu verkligen en finfin position för att ta sin nionde raka titel. Ja, det är ju riktigt sjukt när man tänker på det. Men så polariserat har det varit i Serie A när jättar som Inter och Milan haft problem att hitta sin stabilitet, Roma tappat i styrka och Napoli heller inte räckt hela vägen fram. Juve har redan spelat tre matcher sen omstarten och det ser jag som en klar fördel för dem gentemot Lecce, som bara spelat en (1-4 hemma mot Milan). Juve började med två cupmatcher där man spelade 0-0 mot Milan och gick vidare över två möten samt torskade cupfinalen mot Napoli (0-0) på straffar. Desto bättre såg det ut mot Bologna där Juve snabbt gick upp till 2-0 och i andra halvlek så cruisade man hem de tre poängen. Det såg helt klart stabilt ut.
Lecce är ett lag jag gillar men det är väl det kollektiva försvarsspelet som inte riktigt håller för att slippa undan bottenstriden. Jag hoppas att de håller sig kvar, för det är roligt med mer geografiskt spridning i Serie A (inte bara lag från norr) och så tycker jag att man spelar en rolig fotboll. Men som sagt, den är kanske aningen naiv sett till truppen. Här tror jag att Juventus tar en planenlig seger och ytterligare ett stort kliv mot ligatiteln. Laget har tre raka nollor och hemma mot Lecce ska det definitivt kunna hållas ännu en samtidigt som man vinner matchen.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Juve (4-3-3) Szczesny - Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Matuidi - Bentancur, Pjanic, Rabiot - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

Saknar: Danilo (avstängd), Chiellini, Alex Sandro, Demiral, Khedira
Osäkra: De Sciglio

Lecce (4-3-2-1) Gabriel - Rispoli, Lucioni, Rossetini, Calderoni - Petriccione, Tachtsidis, Mancosu - Falco, Saponara - Babacar

Saknar: Donati (avstängd), Dell O'Orco, Deiolo, Farias
Osäkra: Lapadula, Majer

SPELTIPS
Jag spelar Juventus att vinna och hålla nollan till 1.80 hos SpeedyBet & bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip