Juventus har haft en berg-och-dal-bana till fotbollssäsong och kastats mellan hopp och förtvivlan i kampen om säkrat Champions League-spel. Bara Napoli har spelat in fler poäng än Juventus den här säsongen, men efter tiopoängsavdraget i veckan befinner sig Juve återigen utanför Europaplatserna med två omgångar kvar att spela.

Juventus:

Det kan inte varit lätt att motivera spelarna när Juventus bara minuter före avspark mot Empoli fick beskedet att man återigen drabbas av ett poängavdrag i Plusvalenze-fallet som hela Italien talat om under våren. Tiopoängsavdraget befästes och Juventus kollapsade totalt borta mot Empoli. Juventus hamnade i tremålsunderläge efter en dryg halvlek och föll till slut med 4-1. Trots förlusten är det dock inte helt kört för Juventus, som återfinns på sjunde plats i Serie A-tabellen. Roma, på Europa Conference League-platsen, är blott en poäng före och avståndet upp till fyran Milan, på den sista CL-platsen, är fem poäng. Det här toppmötet är dock verkligen sista chansen för Juventus att få avsluta säsongen i dur.

Max Allegri brottas dock med ett lite bökigt skadeläge. Dusan Vlahovic har ådragit sig en skada i träning och är ett osäkert kort till stormatchen mot Milan. Om serben inte kommer till spel lär eller Moise Kean, Ángel di María eller Federico Chiesa – som gjorde målet senast - vara närmst att ersätta i startelvan. Sedan tidigare återfinns Paul Pogba, Kaio Jorge, Mattia De Sciglio, Leonardo Bonucci, Nicola Fagioli på startelvan. Danilo och Juan Cuadrado är dock tillbaka från avstängning.

Milan:

Milan fick lite islossning och tog en fin 5-1-seger mot Sampdoria senast. Veteranen Olivier Giroud fick göra ett hattrick och offensiva nycklarna Rafael Leão och Brahim Diaz fick också känna på nätrassel. Segern gör att Milan fortsatt har fördel i kampen om den fjärde och sista Champions League-platsen. Atalanta är tre poäng efter, och där bakom försöker även Roma och Juventus blanda sig i striden.

Stefano Piolis rödsvarta Milan vann höstmötet mot Juventus med 2-0 och om man lyckas resa hem från Turin med en poäng i bagaget vore det tillräckligt att hålla Atalanta på armlängds avstånd inför den avslutande omgången.

Pioli lär inte göra några stora förändringar från 5-1-segern senast. Ismael Bennacer är fortsatt skadad.

Svårbedömt möte – Milan vore nöjda med kryss

De tre senaste mötena lagen emellan har gått under 2.5-målslinan och Juventus har inte fått hål på Milan i lagens tre av lagens fyra senaste möten. Jag tror inte Milan skulle vara missnöjda med en poäng borta i Turin, det skulle räcka för att hålla Atalanta bakom och göra att I Rossoneri har allt i egna händer inför säsongsavslutningen hemma mot nedflyttningshotade Hellas Verona. Sex av Juventus sju senaste hemmamatcher har gått under 2.5-målslinan. Under 2.5 mål finns till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip