Stormatch ikväll i Serie A. Serielederna Juventus gästas av ligatrean Napoli på Juventus Stadium.

Senaste möten:
15/16 Juventus - Napoli 1-0
15/16 Napoli- Juventus 2-1
14/15 Juventus - Napoli 3-1
14/15 Napoli - Juventus 1-3

Tabell:
1 Juventus 10 8 0 2 21:7 +14 24p
3 SSC Napoli 10 6 2 2 19:10 +9 20p

Form:
Juventus - V,F,V,V,V
Napoli - V,V,F,F,F

Det här en av säsongens största matcher i Serie A, kanske den allra största till och med? Huvudkonkurrenterna Napoli reser till Turin för att möta giganterna Juventus, och det är dessutom första gången Gonzalo Higuain ställs mot sina gamla lagkamrater.

Trots tabelläget så har väl inget utav lagen imponerat inledningsvis, iallafall inte spelmässigt. Men en sak är säkert, Juventus är nästintill omöjliga i sin hemmaborg - hör och häpna, 21 matcher i följd har slutat med vinst för Juventus på hemmaplan i Serie A. Makalöst bra facit.

Formen då? Jo, som bekant så förlorade Juventus förra helgen mot Milan på San Siro men nu senast i veckoomgången studsade man tillbaka efter att ha avverkat Sampdoria med 4-1. Napoli i sin tur har två raka segrar, men mot mindre kvalitativt motstånd i form av Crotone och Empoli. Innan dess hade Napoli faktiskt tre raka torsk.

Line-ups (La Gazzetta dello Sport):

Juventus 3-5-2

Mandzukic Higuaà­n
Sandro Pjanic Hernanes Khedira Lichtsteiner
Chiellini Bonucci Barzagli
Buffon

Skador: Pjaca, Dybala (KEY)
Tveksam: Evra

Napoli 4-3-3

Insigne Mertens Callejon
Hamsik Jorginho Allan
Ghoulam Maksimovic Koulibaly Hysaj
Reina

Skador: Milik (KEY)
Tveksam: Albiol
Avstängd: Gabbiadini

Vad talar för Juventus?

Juventus är en klass bättre än Napoli, i synnerhet på hemmaplan då båda lagen är två erkänt starka hemmalag. Dessutom tror jag Juventus lär vara rejält taggade här eftersom ett poängtapp ikväll kan göra att man tappar serieledningen till Roma. Jag vill även hävda att formen hos Juventus är bättre, vunnit 7/8 senaste matcherna.

Att Napoli saknar Gabbiadini och Milik ikväll gör att gästerna står utan en riktig anfallare. Riktigt tungt eftersom Milik visat sig varit en fullt duglig ersättare till Higuain som nu står på andra sidan planhalvan. Dybala saknas förvisso hos hemmalaget. Men, Mandzukic - Higuain som anfallspar är inget dåligt anfallspar!..

Klass, form, hemmaplan och truppstatus gör att raka ettan till 1,83 hos Bwin känns helt klart värt en peng.

Tippar 2-0, vad tror ni? No Milik no party?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip