20:45 på Allianz Stadium, eller Juventus Stadium om ni så vill, ställs de regerande mästarna mot Napoli i den andra omgången av Serie A! Men borstbindaren Maurizio Sarri, som numera har tränare Juventus, kommer inte finnas med på tränarbänken mot sin gamla klubb. Sarri har problem med lungorna och missar matchen på grund av sjukdom, men några planer på att sluta röka har inte den gamla gode bankmannen. Något som irriterat klubben.

Juventus har vunnit Scudetton de åtta senaste åren och "Den gamla damen" ska givetvis ses som stora favoriter till guldet även den här säsongen. Juve hade dock en ganska stökig försäsong med rätt mediokra prestationer och situationen med Dybala verkar fortfarande inte vara helt löst. 1-0-segern mot Parma i premiären var även knapp och inte speciellt övertygande. Mot Napoli är känslan att Turin-klubben måste steppa upp för att komma undan med tre poäng. Ett stort minus för Juve förutom att Sarri saknas är att generalen Chiellini ådragit sig en allvarlig skada. Således kommer inte den rutinerade mittbacken till här. Något som kan ge speltid åt De Ligt som sett rejält darrig ut under försäsongen.

Den mer rutinerade tränaren Carlo Ancelotti, som definitivt vet vad som krävs för att vinna ligatitlar, är inne på sitt andra år i Neapel. Napoli släppte in tre bollar i den första omgången mot Fiorentina, men trots detta lyckades de ljusblå komma undan med segern i Florens efter att stjärntrion Mertens, Insigne och Callejon klivit fram och målat. En spelmässigt rättvis seger även fast Napoli hade en hel del flyt med domsluten på Artemio Franchi.

Trots tre insläppta mål i den första omgången ser Napolis försvar bättre ut än på länge, då Koulibaly fått sällskap av Manolas i mittlåset.

Historian ska absolut inte underskattas, men känslan är att Juve kommer allt närmare en säsong som inte innehåller en Scudetton, och i toppmötet mot Napoli tycker jag "Den gamla damen" har blivit något för stora favoriter. Juve har trots allt sett bleka ut under försäsongen samtidigt som både Sarri och Chiellini saknas.

Napoli +0,5, samma som X2 alltså, känns därför som en bra position till 1,95 hos bet365 !

/F0rza

This is the stats tab
This is the post tip