Juventus:

Juventus tvingas ladda om snabbt. Så sent som i torsdags kryssade Juve borta mot Sporting, 1-1, vilket räckte till avancemang efter 1-0-segern i det första mötet. Således får de svartvita bara två vilodagar innan nästa tuffa batalj väntar, när serieledande Napoli gästar. Dessutom ställs Juventus redan på onsdag mot Inter i Coppa Italia-returen, så matcherna duggar tätt för Juve nu som får svårt att bibehålla fokus på samtliga fronter.

Det har ju hänt lite i Serie A på sistone. Trots att Juventus har två raka nederlag i ligaspelet – förluster mot Lazio och Sassuolo – så har Juventus klättrat till en tredjeplats i tabellen, efter att ha återfått de 15 poäng man fråntogs när Plusvalenze-domen först föll. Plötsligt är en Champions League-plats därmed i högsta grad inom räckhåll för Max Allegri och hans mannar.
Det finns dock lite frågetecken för formen. Bortsett från nederlagen mot Lazio och Sassuolo så bjöd de svartvita inte på allt för övertygande prestationer i något av mötena mot Sporting, även om man till slut säkrade en semifinalplats i Europa League.

Napoli:

Det lär vara ett revanschsuget Napoli som reser till Turin efter veckans Champions League-uttåg. Napoli stod inte för dåliga prestationer i dubbelmötet mot Milan, men Luciano Spallettis tidigare så målglada lag hade problem att bryta igenom en solid Milan-defensiv – där Davide Calabria gjorde en otrolig match och helt höll Kvicha Kvaratskhelia i schack.

Efter CL-uttåget kan Napoli därmed fokusera fullt ut på seriespelet och att kamma hem scudetton, där Napoli har 14 poäng ner till tvåan Lazio.

Napoli vann förra mötet med Juventus med hela 5-1, där Victor Osimhen gjorde två mål. Osimhen startade senast och lär vara redo för start även här. Napoli får tillbaka två nyckelkuggar i Kim Min-Jae och Franck-André Zambo Anguissa efter att duon var avstängd senast mot Milan. Mario Rui och Matteo Politano tvingades dock kliva av skadade och missar det här mötet, där Mathias Oliveira och Hirving Lozano lär ersätta.

Revanschsuget Napoli – fått mer vila

Jämna odds inför matchen, men det har inte varit någon tvekan om vilken kvalitetsskillnad det varit lagen emellan under hela säsongen. Napoli kan nu hålla fullt fokus på ligan och jag tycker Partenopei presterade bättre spelmässigt än vad man fick ut i dubbelmötet mot Milan, samtidigt som jag inte imponerats av Juventus på sistone – vare sig i ligan eller Europa League. Napoli har dessutom fått två fler vilodagar än Juventus, som därtill också har onsdagens cupsemifinal mot Inter att ha i beaktning. Napoli är det bättre laget och bör ha goda möjligheter även på bortaplan, särskilt om Juventus fokus sviktar något. Napoli AH 0 finns till 1,85 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip