Sista omgången i Serie A!

SERIE A
1. Juventus 37 26 5 6 75:40 83
5. AS Roma 37 20 7 10 74:50 67

Juve hemma
18 16 2 0 45:14 50

Formen
O, V, F, V, F

Senaste match
Cagliari - Juve 2-0

Roma borta
18 10 3 5 38:23 33

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Torino - Roma 2-3

Juventus har säkrat ligatiteln. Roma har säkrat femteplatsen som ger Europa League. Inget lag kan åka varken upp eller ned i tabellen så jag förväntar mig en sista omgång mellan två lag som går ut och "bara har kul". Det vill säga, spelar avslappnat, och går för segern. Det finns liksom inget att förlora så här finns ingen anledning för Roma att komma med en matchplan för att spela safe och gå för en poäng. Jag tror Roma är bra sugna på att slå sin rival här på bortaplan, det skulle ju i så fall bli Juventus första hemmaförlust på hela säsongen.

Likaväl vill ju Juventus avsluta säsongen med att behålla sin förlustfria svit på hemmaplan. Så där i ligger väl motivationen i så fall. Men båda lagen ser ut att göra en del förändringar och ge spelare som inte spelat så mycket chansen. Juve har ett par namn out och kanske så sparas Ronaldo här som sägs känna sig lite sliten. Att han ska göra fyra mål och komma ikapp Ciro Immobile i skytteligan, det kommer ju inte hända ändå, och det är det som gäller på förhand. Immobile kan ju pytsa borta mot Napoli och då är det ju än mindre sannolikt. Nej, Ronaldo har nog fått se sig besegrad redan.

Formmässigt så har Roma gått väldigt bra på slutet. Sex segrar på sju senaste matcherna och tre raka inför söndagens match. Juventus något mer upp och ned. Torsk senast borta mot Cagliari med 0-2... en lite bakfull insats kan man kanske tro.. Även en förlust borta mot Udinese med 1-2 nyligen.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Juve (4-3-3) Szczesny - Danilo, Rugani, Bonucci, Frabotta - Rabiot, Bentancur, Muratore - Zanimacchia, Higuain, Bernadeschi

Saknar: Pjanic och Sarri (avstängda), Douglas Costa, Khedira, De Sciglio, Dybla
Osäkra: -

Roma (3-4-2-1) Fuzato - Cetin, Ibanez, Fazio - Zappacosta, Villar, Cristante, Calafiori - Zaniolo - Perotti, Kalinic

Saknar: Mancini (avstängd), Pellegrini
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar över 1,5 mål i 1:a halvlek till 2.20 hos Casumo , Unibet eller LeoVegas (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip