Juventus:

Paul Pogbas återkomst till Juventus har sannerligen inte gått som väntat, när han återvände från Manchester United på fri transfer i somras. Pogba hölls utanför truppen i torsdagens Europa League-åttondelsfinal mot Freiburg efter att ha kommit för sent till en samling. Max Allegri meddelade dock efter matchen att Pogba kommer vara tillbaka till helgen – även om fransmannen inte lär få inleda från start.

Juventus hade annars en fin torsdag mot Freiburg, där man tog en 1-0-seger och var det klart bättre laget. Juventus skapade en hel del chanser och Allegri är nog inte helt nöjd med att man får resa till Tyskland med bara ett måls försprång i nästa veckas retur. Det hade dock kunnat vara ännu värre, då Freiburg fick ett mål VAR-bortdömt. Ännu en solid insats och ännu en hållen nolla – det är nu sex på de åtta senaste matcherna.

Mellan Europa League-mötena ska La Vecchia Signora nu försöka studsa tillbaka även i ligaspelet, där man föll borta mot Roma, 0-1, senast. Moise Kean blev utvisad på rekordtid mot Roma senast och är avstängd här. Alex Sandro klev med känning för andra matchen i rad i torsdags och rutinerade Leonardo Bonucci lär kastas in i startelvan här. Miretti var tillbaka i truppen senast, men Federico Chiesa – som redan haft en skadedrabbad säsong – linkade runt i slutminuterna med känning i ett knä och lär inte riskeras i onödan. Sedan tidigare saknas Arkadiusz Milik och Mattia de Sciglio.

Preliminär startelva: Szczesny; Danilo, Bonucci, Bremer; Kostic, Rabiot, Paredes, Locatelli, Cuadrado; Di María, Vlahovic

Sampdoria:

Jumbon Sampdoria kämpar febrilt för att försöka undvika nedflyttning, men läget ser mer och mer hopplöst ut för Dejan Stankovics gäng. Sampdoria har skrapat ihop tolv poäng – och gjort elva mål på hela säsongen – och har hela nio pinnar upp till Spezia ovanför nedflyttningsstrecket. Sampdoria kryssade senast, 0-0 mot Salernitana, men har inte vunnit sedan den 4 januari.

Stankovics prekära läge blir inte bättre av att målvakten Emil Audero ser ut att bli borta en längre tid efter att ha ådragit sig en axelskada. Veteranen Manolo Gabbiadini är dock tillbaka från avstängning och lär kliva in i startelvan, men Stankovic har redan en del spelare borta och Abdelhamid Sabiri tycks ha bränt sina broar och förpassats till frysboxen.

Preliminär startelva: Ravaglia; Amione, Nuytinck, Zanoli; Augello, Rincón, Winks, Leris; Cuisance, Gabbiadini, Rodríguez

Speltips:

Juventus lär vilja studsa tillbaka efter Roma-förlusten senast, samtidigt som Allegri måste ha ett öga på nästa veckas Europa League-retur i Freiburg. Jag förväntar mig inget färgsprakande spektakel jhär, men Juventus är det klart bättre laget och bör vinna det här utan att förta sig allt för mycket. Sampdoria har misslyckats med att göra mål i 11 av deras 14 senaste Serie A-matcher. Juventus vinna och hålla nollan finns till 1,83 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip