Juventus:

Ett revanschsuget Juventus tar sig an Sassuolo hemma i Turin. Max Allegris lag är i strålande form och radar upp segrarna på sistone. Juventus enda förlust i Serie A kom dock mot just Sassuolo, som vann med ett målglatt möte på Mapei Stadium.

Juventus har inlett 2024 i rasande takt med tre raka segrar och 12-2 i målskillnad och man fortsätter att skugga Inter i titelstriden. Juve är fem poäng bakom I Nerazzurri, med en match mindre spelad. I torsdags tog Juventus en minst sagt trygg 4-0-seger hemma mot Frosinone i Coppa Italia där Arkadiusz Milik gjorde hattrick i ett lite roterat lag, innan unge talangen Kenan Yildiz fastställde slutresultatet.

Adrien Rabiot och Federico Chiesa har dragits med lite skavanker men duon ska vara spelredo här – även om Allegri inte ville avslöja ifall han kastar in dem direkt från start. Med både Yildiz och Milik i god form finns det dock alternativ till att ackompanjera Dusan Vlahovic i anfallet. Federico Gatti och Weston McKennie är avstängda, Mattia De Sciglio och Alex Sandro är borta ytterligare någon vecka och det finns även frågetecken för Moise Kean.

Sassuolo:

Lyckades knipa tre poäng hemma mot Fiorentina senast efter ett tidigt segermål från Andrea Pinamonti. I Neroverdi hade ytterligare ett mål bortdömt efter VAR-granskning och det krävdes en straffräddning från Giacomo Bonaventura för att freda målet och inkassera Sassuolos allra första hållna nolla den här säsongen.

Sassuolo har en lite märklig säsong där laget återfinns på den nedre halvan av tabellen, på en 14:e plats. Sassuolo gör en del mål, men släpper också in alldeles för mycket. Det finns dock onekligen kvalitet i laget, främst i form av stjärnan Domenico Berardi förstås, och den höjden åskådliggörs också av det faktum att Sassuolo är laget som åsamkat både Juventus och serieledande Inters enda nederlag i ligaspelet så här långt.

Alessio Dionisi saknar skadade Augstín Álvarez och det finns frågetecken för en drös spelare: Obiang, Vina, Defrel, Racic och Toljan.

Juventus tydlig favorit att ta revansch

Juventus är klar och tydlig favorit att ta revansch efter nederlaget mot Sassuolo tidigare under säsongen. Det är svårt att argumentera mot oddsen och det tydliga favoritskapet hemmalaget bär. Det är dock först på senare tid som Juventus börjat producera fler mål och inkassera segrar med lite större marginal än blott uddamålet, och då har motståndet heller inte varit det tuffaste, vilket gör mig obenägen att kika på handikappmarknaden här. Förra mötet lagen emellan var som sagt väldigt målglatt. Sassuolo både gör och släpper in en hel del mål – Juventus har fått lite fart på målskyttet de senaste veckorna, och saknar även Gatti i backlinjen här mot Berardi och hans kamrater. Båda lagen gör mål kan testas till 1,98 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip