Stormakten Juventus har en lämplig uppgift hemma på Juventus Stadium när de gästas av bottenlaget Spezia, i den italienska Serie A. Efter att ha hittat en toppform är Juventus plötsligt med och slåss om Scudetton. Det är 8 poäng upp till mästarna Inter - med 11 omgångar kvar. Oavsett måste Juventus tåga på då lag som Atalanta och AS Roma är strax under dem och ute efter en topp 4 placering. Spezia har en iskall form, med tre raka förluster, och väger alldeles för lätt för att utmana om poäng.

Egentligen kom den stora vändningen för Juventus i samband med att skyttekungen Dusan Vlahovic värvades in under januari fönstret. Under sina fyra Serie A framträdande har han nätat tre gånger. Samt en gång i Champions League, i åttondelsfinalen mot Villarreal. Returen spelas i Turin i mitten av mars månad. Juventus gick segrandes ur den första av två dueller mot Fiorentina i veckan, i semifinalen av den italienska cupen. Ett sent självmål av Lorenzo Venuti blev avgörande. Laget har kvar skador på mittbackarna Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini. Samt Federico Chiesa, Alex Sandro, Weston McKennie och Denis Zakaria. Däremot är Paulo Dybala, Daniele Rugani och Federico Bernardeschi tillbaka i truppen. De är bra förstärkningar.

Avbräck är det även hos gästerna vars anfallare M'bala Nzola är ytterst tveksam till start. Dock är Rey Manaj på topp tillbaka efter en avstänging. I stället är det nya avstängningar på Jakub Kiwior och Kelvin Amian. Samt att Ebrima Colley, Jacopo Sala, Aimar Sher och Leo Sena är i sjukstugan. Alla spelare har behövts för Thiago Motta, som blev utsedd till januari månads bästa tränare. Sedan utmärkelsen har det gått riktigt illa. Först 2 - 2 mot tabelljumbon Salernitana. Därefter tre raka förluster mot Fiorentina, Bologna och AS Roma. Det är 4 poäng ner till bottenstriden. Något som de onekligen ser ut att bli involverade i.

Med en urusel form och en massa avbräck är det knappast optimalt att ställas mot Juventus - som är i toppslag med en målspruta i högform. Spezia har inget att sätta emot. Därmed blir det ett spel på att Juventus vinner matchen med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Juventus - Spezia:
1 asian -1,5 (samma som Juventus -1,5 mål) - odds 1.78 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Mattia De Sciglio, Danilo, Matthijs De Ligt, Luca Pellegrini, Manuel Locatelli, Arthur Melo, Adrien Rabiot, Juan Cuadrado, Dusan Vlahovic & Alvaro Morata.

Preliminär startelva - Spezia:
Ivan Provedel, Salva Ferrer, Martin Erlic, Dimitrios Nikolaou, Arkadiusz Reca, Simone Bastoni, Mehdi Bourabia, Daniele Verde, Giulio Maggiore, Emmanuel Gyasi & Rey Manaj.
---

This is the stats tab
This is the post tip