Juventus:

Juventus fortsätter att jaga Europa efter den 15 poäng stora uppförsbacken som placerats framför Max Allegris lag för några veckor sedan, i form av poängavdraget för falsk bokföring. Juventus, som har tre raka segrar i Serie A, ligger nu på åttonde plats i Serie A. Hela tolv poäng skiljer upp till Roma på den fjärde och sista Champions League-platsen, men efter Atalantas formsvacka är Europa Conference League-platsen mer inom räckhåll, nio poäng upp.

Allegris mannar får axla favoritskapet i tisdagens Derby della Mole – Turinderbyt mot stadsrivalen Torino – även om bara en poäng numera skiljer lagen åt i tabellen. Juventus defensiv fortsätter att imponera med fyra raka hållna nollor – 11 på de 14 senaste - och på hemmaplan har man bara känt på förlust en gång i ligaspelet den här säsongen. Dessutom trivs man utmärkt i derbyt mot Torino, där man inte förlorat på 17 möten.

Juventus tog sig i veckan vidare i Europa League, trots 1-1 hemma mot Nantes i första mötet, när Ángel di María gjorde ett hattrick och säkrade en 3-0-seger på fransk mark. Manuel Locatelli är avstängd och Arkadiusz Milik skadad, men i övrigt har Allegri ett fullstarkt lag där Paul Pogba och Federico Chiesa kan vara tillbaka i truppen.

Preliminär startelva: Szczesny; Danilo, Bonucci, Rugani; De Sciglio, Fagioli, Paredes, Kostic, Sandro; Di María, Vlahovic

Torino:

Står inför en tuff utmaning att försöka välta grannen Juventus på bortaplan i Derby della Mole. Torino har vunnit en av de fem senaste matcherna och kommer senast från en 2-2-match hemma mot jumbon Cremonese. Torino har resultatraden 4-3-5 på bortaplan den här säsongen, med en seger på de sex senaste.

Noterbart är också att Torinos fans kommer att bojkotta derbyt i protest mot biljettsituationen – där Granata-supportrarna behövde signa upp på Juventus hemsida för att kunna köpa biljetter – så Ivan Jurics mannar kan inte räkna med någon särskild hjälp från läktarplats. Över 2000 fans tog sig i stället till sista träningen inför matchen för att heja på sitt lag.

Ivan Juric saknar också ett gäng spelare i Pietro Pellegri, David Zima, Ronaldo Vieira och Valentino Lazaro. Ola Aina är dessutom avstängd och Nikola Vlasic ser dessvärre också ut att vara otillgänglig, men Samuele Ricci var tillbaka på träningsplanen senast och kan vara tillbaka här.

Preliminär startelva: Milinkovic-Savic; Djidji, Schuurs, Rodriguez; Buongiorno, Linetty, Ilic, Vojvoda; Miranchuk, Sanabria, Radonjic

Speltips:

Torino brukar ha svårt att rubba rivalen i derbyt och Juventus är i god form. Skadeläget börjar lätta, defensiven imponerar fortsatt och motivationen bör vara hög för att minska avståndet till Europaplatserna ovan. Jag tror Juventus drar det längsta strået här i vad som mycket väl kan bli ytterligare ett målfattigt derby.

Raka ettan finns till 1,72 hos bet365 . Juventus att vinna och hålla nollan finns till 2,50.

This is the stats tab
This is the post tip