Juventus:

Derby della Mole, derbyt mellan de två Turin-klubbarna, står på söndagens Serie A-agenda. Juventus har haft en spelfri vecka, eftersom man missade Europaspel förra säsongen, och har således inte spelat sedan söndagens 0-0-match borta mot Atalanta i Bergamo. Jag tycker Atalanta var det klart bättre laget där och förtjänade segern – vilket siffrorna, 1,98 kontra 0,20 xG, också vittnar om – men La Dea lyckades inte få hål på Wojciech Szczesny i Juventus-målet.

Juventus offensiv var blek. Moise Kean startade bredvid Federico Chiesa i skadade Dusan Vlahovics frånvaro och det ser ut som att Max Allegri på nytt får klara sig utan serben som annars inlett säsongen lovande (fyra mål och en assist på sex matcher) och visat prov på ett intressant samarbete med viktige Chiesa. Vlahovics frånvaro är i skrivande stund inte bekräftad, men rapporterna tycks tala om att serben högst troligt inte kommer till spel på grund av ryggproblem. Även Chiesa är ett stort frågetecken inför derbyt och om den italienske landslagsmannen också saknas är det ett tungt, tungt slag för Juventus vilket kraftigt försvagar deras offensiv.

Därutöver saknas även Mattia De Sciglio, Alex Sandro och Paul Pogba.

Torino:

Även Torino kliver in i det här derbyt efter en 0-0-match, för deras del mot Hellas Verona i måndags. Torino brukar inte trivas bra i derbyt på bortaplan och Ivan Jurics lag står inför en riktigt tuff utmaning, och Jurics skadelista är alltjämt lång, med namn som Pietro Pellegri, Djidji, Vojvoda, Soppy och Buongiorno, och Sazonov är ett stort frågetecken efter skadan han ådrog sig mot Verona i veckan.

Torino återfinns på en tiondeplats i tabellen med 2-3-2 som resultatrad. Jurics lag brukar ändå kunna hålla det tajt och fyra av Granatas fem senaste matcher har gått under 2.5-målslinan. Fem av sju totalt.

Tajt derby om Vlahovic och Chiesa missar?

Jag var inte imponerad av vad jag såg från Juventus mot Atalanta senast och om både Vlahovic och Chiesa missar derbyt är det ett bekymmer för Allegri, och gör mig osugen att backa hemmalaget här. Juventus brukar dock trivas bra mot Torino, som lär kämpa med näbbar och klor för att hålla jämna steg med stadsrivalen. Jag tror det kan bli en tät och målsnål match. Under 2.25 mål finns till 1,80 hos Pinnacle och plushandikapp på Torino är inte heller otänkbart om Juventus kommer till spel utan både Vlahovic och Chiesa.
This is the stats tab
This is the post tip