Upp till bevis för Juventus och en pressad Andrea Pirlo.

Senaste möten
Udinese - Juve 2-1
Juve - Udinese 4-0 (Coppa Italia)
Juve - Udinese 3-1

Serie A
6. Juventus 13 6 6 1 25:13 24
12. Udinese 13 4 3 6 14:17 15

Juve hemma
6 3 2 19:6 11

Formen
V, V, O, V, F

Senaste match
Juve - Fiorentina 0-3

Udinese borta
6 2 2 2 9:8 8

Formen
V, V, O, O, F

Senaste match
Udinese - Benevento 0-2

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Juventus (3-4-1-2) Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt - Kulusevski, Mckennie, Bentancur, Alex Sandro - Ramsey - Morata, Ronaldo

Saknar: Cuadrado, Rabiot
Osäkra: -

Udinese (3-5-2) Musso - De Maio, Bonifazi, Samir - Larsen, De Paul, Walace, Pereyra, Zeegelaar - Lasagna, Pussetto

Saknar: Becao (avstängd), Jajalo, Okaka, Nuytinck
Osäkra: -

Seger mot Barcelona med 3-0 på bortaplan i Champions League följt av 3-1 borta mot Genoa, 1-1 mot Atalanta och hela 4-0 borta mot Parma. Det såg ut som att Andrea Pirlo äntligen fått till en stabil och hög nivå för Juventus. Men så kom sista omgången innan jul. Fiasko. 0-3 hemma mot Fiorentina efter att ha släppt in första målet efter tre minuter och aldrig kunna hämta sig.

Julledigheten kom lägligt på så sätt och nu gäller det verkligen för Juve att studsa tillbaka direkt. Det finns inga ursäkter, hemma mot Udinese SKA man bara vinna. Skadeläget är bra där bara Cuadrado och Rabiot är out. Det finns inget att skylla på och Udinese ska kunna vara ett lämpligt byte för Ronaldo och hans lagkamrater. Juve har en match mindre spelad än lagen i topp och tre poäng här skulle skjuta upp den gamla damen inom sju poängs marginal till Milan som leder. Det blir ett måste - annars kan det snart vara över för oprövade Andrea Pirlo.

Udinese har blandat och gett denna säsong. Men offensivt sett är laget inte jättevasst. Bara 14 mål på 13 matcher gör att man inte kunnat profitera på ett bra försvarsspel. Senaste omgången föll man överraskande med 0-2 hemma mot Benevento. Innan dess sju Serie A-matcher utan förlust men utan skalper mot rena topplag i den serien matcher. Juventus borta brukar inte vara en rolig bortamatch för Udinese utan vi får backa till 2015 för att hitta senaste gången Udinese tog poäng i Turin. Fem raka Juvesegrar på hemmaplan (en i cupen) där alla utom en slutat med större segermarginal än två mål.

SPELTIPS
Jag spelar Juventus -1,5 till 2.30 hos Nordicbet eller Betsafe (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip