Juve behöver studsa tillbaka och Udinese tror jag blir ett tacksamt byte. Mitt speltips kommer här:

Senaste möten
Udinese - Juventus 0-3

Udinese - Juventus 0-1
Juventus - Udinese 1-0

Serie A
2. Juventus 23 16 5 2 36:14 22 53
17. Udinese 23 2 13 8 23:37 -14 19

Juve hemma
11 8 3 0 17:5 12 27

Formen
V, V, V, O, F

Senaste match
Inter - Juventus 1-0

Avstängda: Pogba (dopningsbrott), Faglioli, Danilo
Saknar: Kean, Perin
Osäkra: Vlahovic

Udinese borta
11 1 6 4 8:18 -10 9

Formen
F, O, F, F, O

Senaste match
Udinese - Monza 0-0

Avstängd: Pereyra
Saknar: Deulofeu, Ebosse, Biljol

Kaptenen saknas

Juventus åkte på en retfull torsk borta mot Inter och innan dess sjabblade man till det hemma mot Empoli (1-1). Det innebär att den gamla damen har en del press på sig inför kvällens match på Allianz Arena hemma mot Udinese. Sist lagen möttes var Udinese en munsbit för Juve som reste hem med hela 0-3 i bagaget. Chiesa smällde in ledningsmålet redan efter två minuter och innan halvleken var över så hade Vlahovic och Rabiot stängt butiken helt med två mål till.
Blir det lika enkelt den här gången? Kanske.
Udinese är ett gnetigt lag som kryssar ofta. Hela 13 kryss på 23 matcher är både imponerande och ganska värdelöst. Tittar vi tabellen så ser vi att de trots att de är svårbesegrade ändå är rejält indraget i bottenstriden. Inför matchen så ligger Udine precis ovan strecket.
Gästerna har dessutom ett tufft avbräck att hantera här i och med att il capitano Pereyra är avstängd. Det är fel match att sakna den erfarne och skicklige spelaren. Särskilt då jag förväntar mig att Juve kommer ut rejält hungrigt för att - precis som i höstens möte - slå tidigt hål på Udineses nolla.
Danilo är avstängd och Vlahovic testas sent men i övrigt är det inget att skylla på här för Juve som kommer till spel med ett starkt lag i övrigt. Max Allegri behöver få sina mannar upp på sadeln igen och jag tror inte Udinese orkar stå emot.

SPELTIPS
Jag gillar Juventus -1.5 asian hcp till 2.40 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip