På Akureyrivallen spelas semifinal i den isländska cupen där KA Akureyri ställs mot Breidablik. Ett vidöppet möte, med tanke på båda lagens prestationer i cupspelet. Inget av lagen har någon vidare form i ligaspelet. Däremot är de båda cupstarka, vilket gör att mitt speltips landar på en jämn kamp.

Nej, med tre förluster på de fyra senaste omgångar i Urvalsdeild har KA Akureyri inte direkt toppresterat. En sjätte plats i tabellen vittnar om en halvbra säsong. Därmed ska det bli skönt att ta en paus och fokusera på något man är bra på. Nämligen cupen, där IBU, Kopavogur och Grindavik har besegrats komfortabelt.

Breidablik är utan seger i de fyra senaste omgångar i ligaspelet. Sist blev det en storförlust med 2 - 5 mot Kopavogur. Dock har Breidablik därefter spelat bra i Champions League kvalet, både mot Tre Penne och Buducnost - där det har blivit stora segrar. I den inhemska cupen har Fjolnir, Throttur och Hafnarfjordur slagits ut.

KA Akureyri håller undan motståndet?

Även om inget av lagen har någon vidare form i ligaspelet så är båda starka i cupsammanhang. KA Akureyri är trots allt ligans tredje bästa hemmalag och svårslagna överlag. Nog ska de kunna utmana om avancemanget till finalen, i alla fall under de första 90 minuterna i matchen.

Jag krånglar inte till det något mer utan spelar på att Breidablik inte vinner efter fulltid mot KA Akureyri.

Speltips KA Akureyri - Breidablik:
1X. Odds 1.88 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip