Den tyska andradivisionen, 2. Bundesliga, inleds på fredagkvällen med att Kaiserslautern tar emot Hannover på Fritz-Walter-Stadion. Kaiserslautern är nykomligen som tog sig upp genom playoff spel. Hannover spelade även förra säsongen i samma division - där de slutade i ingenmanslandet. Båda lagen har haft fina försäsonger där de har öst in mål. Spelbolag erbjuder jämna odds. Dock känns Kaiserslautern stået vassare och på hemmaplan ska de ändå ses som givna favoriter till att vinna premiären.

Efter en fyra år långvarig session i den tredje divisionen har Kaiserslautern klättrat upp igen. Det gjorde de genom att komma på en tredje plats - som gav en kvalbiljett. Motståndaren Dynamo Dresden klarade inte av att bryta ner Kaiserslautern under två matcher. Det första mötet slutade mållöst. Det andra vanns av Kaiserslautern med 2 - 0. Kaiserslautern har lyckats behålla sina bästa spelare, inklusive målsprutan Terrence Boyd. Samt att mittfältaren Ben Zolisnki har värvats in från FC Erzgebirge Aue.

Det blev en elfte plats för Hannover förra säsongen. De var varken med i någon toppstrid eller något bottenträsk. Till denna säsong har de tagit in Stefan Leitl, som en ny tränare. Laget har tappat spets framåt i anfallaren Linton Maina som har dragit till FC Köln. Samt försvararen Marcel Francke som gick till Karlshurer SC. Två tunga avbräck. Tio nya spelare har värvats - men inga namnkunniga stjärnor direkt. Mest anmärkningsvärda spelare som kommit in är Antonio Foti, på från från Eitracht Frankfurt.

Under försäsongen har Kaiserslautern lyckats väl och besegrat Unterhacing med 3 - 0 och Eupen med 4 - 1. Dock har även Hannover lyckats utmärkt mot enklare motstånd och besegrat Havelse med 3 - 1 samt Groningen med 3 - 0. I mitt tycke är Kaiserslautern det klart bättre laget. Därmed lägger jag ett spel på en Kaiserslautern seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Hannover seger och vinst vid en rak hemmaseger.

Speltips Kaiserslautern - Hannover:
1 asian 0 (samma som Kaiserslautern draw no bet) - odds 1.74 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Kaiserslautern:
Andreas Luthe, Jean Zimmer, Boris Tomiak, Kevin Kraus, Hendrick Zuck, Julian Niehues, Marlon Ritter, Daniel Hanslik, Mike Wunderlich, Ben Zolinski & Terrence Boyd.

Preliminär startelva - Hannover:
Ron-Robert Zieler, Jannik Dehm, Phil Neumann, Julian Börner, Derrick Köhn, Louis Schaub, Gaël Onduoa, Max Besuschkow, Sebastian Kerk, Håvard Nielsen & Maximilian Beier.
---

This is the stats tab
This is the post tip