Bayer Leverkusen är ute på revanschjakt efter den tydliga förlusten i Europa League-finalen mot Atalanta i Dublin, som bröt Die Werkselfs 51 matcher långa förlustfria svit. Chans till revansch kommer dock illa kvickt i form av tyska cupfinalen, DFB-Pokal, mot Kaiserslautern på Olympiastadion i Berlin.


Ny bonus - upp till 2000 kr! →

Kaiserslautern:

Cupspelet har varit ett sällsynt ljus i vad som annars varit en relativt mörk säsong i 2. Bundesliga, den tyska andradivisionen. Kaiserslautern slutade först på plats 13 av 18 lag i andradivisionen, men ett relativt välkomnande spelschema i cupen – där man endast ställts mot ett Bundesligalag i Köln, som åkte ur högstadivisionen – har gjort att Lautern ändå kunnat ta sig hela vägen till finalen i Berlin. Här väntar dock tuffast möjliga motstånd.

Kaiserslautern avslutade ligasäsongen med emfas i en 5-0-seger hemma mot Eintracht Braunschweig i söndags, och studsade därmed tillbaka från 3-1-förlusten mot Hertha Berlin helgen dessförinnan, vilket dock är lagets enda förlust på de fem senaste. Tränare Friedhelm Funkel – otroligt namn – gör för övrigt sin allra sista match på tränarbänken här. Kaiserslautern har släppt in en hel del mål i ligaspelet – strax under två per match i snitt – och har bara mäktat med att hålla nollan i två matcher i ligan.

Viktige defensive mittfältaren Julian Niehues är skadad, precis som ytterbacken Hendrick Zuck. 16-målmannen Ragnar Ache har också dragits med skadebekymmer på sistone, även om Funkel hoppas att ha både Ache och Jan Elvedi tillgängliga för spel här.

Bayer Leverkusen:

Det blev ingen perfekt säsong för Bayer Leverkusen. Jag trodde Die Werkself skulle göra rent hus och vinna även de två återstående finalerna, men så blev inte fallet och den förlustfria sviten stannade därmed vid 51 matcher. Det är förstås en hejdundrande bedrift av Xabi Alonsos manskap och att kunna avrunda en säsong där man tagit sin första Bundesligatitel, och lyft Die Meisterschale med hela 17 poängs marginal ner till tvåan Stuttgart, och nu kan addera den inhemska dubbeln med en cuptriumf i Berlin. Det är kort och gott en fenomenal fotbollssäsong.

I Dublin stod dock Leverkusen för en blek insats mot ett ruggigt påslaget och imponerande Atalanta som vann titeln mycket välförtjänt med 3-0 efter ett hattrick från Ademola Lookman. Leverkusen hittade inga lösningar på Atalantas aggressiva och vågade man-man-press och sattes gång på gång i svåra situationer, samtidigt som man inte lyckades skapa tillräckligt i offensiv väg.

Kaiserslautern kan förstås inte komma i närheten av att prestera samma fotboll som Gian Piero Gasperinis lag gjorde och det här kommer bli en helt annan matchbild, där Leverkusen får mer tid och utrymme med bollen för att metodiskt hitta vägar igenom motståndarförsvaret. Alonso har inga skador som stör här, och har en kvalitativ trupp som ger möjligheter att skifta runt i truppen från onsdagens final utan att det stör kvaliteten nämnvärt. Mot Atalanta satt spelare som Lukas Hradecky, Victor Boniface, Adam Hlozek, Nathan Tella, Patrick Schick, Robert Andrich, Jonas Hofmann, Odilon Kossounou och Borja Iglesias på bänken, bland annat.

Urladdning från Leverkusen?

Här ska det bara råda klasskillnad. Leverkusen är så klart besvikna över prestationen i Dublin, men får här en snabb chans till revansch och jag tror vi får sen en rejäl urladdning från Xabi Alonsos gäng som vill avsluta den fenomenala säsongen med ett rejält segerfirande. Klasskillnaden är enorm mellan ett av Europas bästa lag och ett rätt risigt gäng i den tyska andradivisionen, som dessutom släppt in en hel del mål. Jag ser inte hur Kaiserslautern ska kunna sätta stopp för Leverkusen och skapa någon spänning här. Leverkusen -2.5 finns till 2,16 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip